DünyaOturup televizyondan izlemiş!

Oturup televizyondan izlemiş!

23.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’de, 6 Ocak 2021’deki Kongre baskınıyla ilgili Temsilciler Meclisi’nde oluşturulan Komisyon, 8. oturumda tanıkları dinledi.

Oturup televizyondan izlemiş

Bu oturumda, saldırıdaki rolü araştırılan eski ABD başkanı Donald Trump ile ilgili son derece dikkat çekici açıklamalar yapıldı. Trump’ın, baskın esnasında çocuklarının ve danışmanlarının şiddeti durdurması için yalvarmasına rağmen saatlerce oturup Kongre saldırısını televizyondan izlediği belirtildi.

Haberin Devamı

Müdahale etmedi

Komisyon üyelerinden, Demokrat Parti’den Adam Kinzinger ve Elaine Luria, Trump’ın 2,5 saat boyunca saldırıyı Beyaz Saray’daki özel yemek odasında Fox kanalından izlediğini söyledi. Luria, “En üst düzey ekibi, en yakın olduğu danışmanları ve aile üyeleri ABD Başkanı’ndan beklenen şeyi yapması için yalvarırken, Trump, yemek masasında oturup saldırıyı televizyondan izledi” dedi. Trump’ın çocukları Ivanka Trump ve Donald Trump Jr’ın da Kongre’ye saldırının son bulması için çağrı yapması gerektiğini babalarına söylediği aktarıldı.

Komitedeki iki Cumhuriyetçiden biri olan Temsilci Adam Kinzinger ise, “Saldırganlar Trump’ın hedeflerine hizmet ediyordu, o yüzden tabii ki müdahale etmedi” dedi.