DünyaOkyanusta kaybolan genç 11 saat sonra kurtarıldı

Okyanusta kaybolan genç 11 saat sonra kurtarıldı

21.10.2024 - 17:11 | Son Güncellenme:

Havai'de kanosuyla okyanus kıyısından açılan 17 yaşındaki genç, dalgaların artmasıyla sürüklendi. Tam bir geceyi kanosuna sımsıkı yapışarak geçiren genç 11 buçuk saat sonra kurtarıldı.

Okyanusta kaybolan genç 11 saat sonra kurtarıldı

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Havai'de kanosuyla okyanusa açılan 17 yaşındaki Kahiau Kawai'den haber alamayan ailesi, sahil güvenlik ekiplerini harekete geçirdi. Okulun kano takımında olan genç, Honolulu sahil kıyısından yaklaşık 500 metre açıldıktan sonra sertleşen hava koşulları ve dalgalar, Kawai'yi kıyıdan uzaklaştırmaya başladı. Altı metre uzunluğundaki kanosuyla can yeleği olmadan okyanusta kalan gencin kaybolduğu bildirimi tüm sahil güvenlik ekiplerine gönderildi.

Haberin Devamı

"İZİNLİYKEN FIRLADI"

Cankurtaran Noland Keaulana, için Çarşamba günüydü ve dedesinin kamyonetini tamir etmesine yardım ediyordu. Telefonuna 17 yaşında bir çocuğun Honolulu kıyısında kaybolduğu bildirimi geldi. Honolulu Okyanus Güvenliği Departmanı'nda 16 yıldır can kurtaranlık yapan Keaulana, o gece izinliydi, ancak karısından da bir telefon aldı. Karısı, arkadaşlarının oğlunun kayıp olduğunu da söyleyince Keaulana, hemen harekete geçti.

Okyanusta kaybolan genç 11 saat sonra kurtarıldı

HELİKOPTERLE TAKİP

Sabaha karşı saat 4 civarında, sahil güvenlik helikopterinin mürettebatı, gencin tutunmakta olduğu kayığı tespit etti ve konumunu işaretlemek için bir fişek attı. Olay yerine koşan cankurtaran Noland Keaulana, o sırada bir botla arama yapıyordu. Sahil güvenlik onu fişeğe yönlendirdi.

Haberin Devamı

Okyanusta kaybolan genç 11 saat sonra kurtarıldı

"O İYİYDİ AMA BEN..."

Cankurtaran, "En kötüsünü bekliyordum, sonra başını kanonun yanında görünce..." derken şöyle devam etti: "Ailesi çok şanslı ve bu çocuk çok güçlü. Onu bulduğumda tamamen şoktaydı, hiçbir tepki vermiyordu. O, o kadar iyiyken ben gözyaşlarına boğuldum"

Kurtarıldıktan sonra hastanede tedavi gören gencin ailesi ise oğullarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını söyleyerek, ekiplerin kararlı takibine minnettar olduklarını söyledi. Hipotermisi ve yaraları tedavi edilen gencin sağlık durumu kısa sürede stabil hale getirildi.