DünyaObama çiftinden destek geldi

Obama çiftinden destek geldi

27.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Demokrat Parti’nin önde gelen isimlerinden eski başkan Barack Obama ile eşi, eski first lady Michelle Obama, beklenen açıklamayı yaptı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adaylığını destekleyeceklerini duyurdu. Böylelikle Harris, ABD’nin en popüler iki Demokrat Partili isminin beklenen ama yine de çok önemli olan desteğini almış oldu.

Obama çiftinden destek geldi

Harris’in Obama çiftinin ortak telefon aramasını kabul ettiğini gösteren bir videoyla duyurulan destek, Başkan Joe Biden’ın yeniden seçime girmekten vazgeçmesi, Harris’in partinin muhtemel adayı olarak ivme kazanmaya devam etmesinin ardından geldi. Bu destek, aynı zamanda ülkenin ilk siyahi başkanı Obama ile ilk kadın, ilk siyah kadın ve başkan yardımcısı olarak görev yapan ilk Asya kökenli kişi olan Harris arasındaki dostluğu ve tarihi bağı da vurguluyor.

Haberin Devamı

Bir etkinlikte sahne arkasında yürürken telefonla görüntülenen Harris’e, eski başkan Obama, “Michelle ve ben seni desteklemekten ve bu seçimde Oval Ofis’e girmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan büyük gurur duyduğumuzu söylemek için aradık” dediği duyulan videoda, Michelle Obama da, “Kamala, seninle gurur duyduğumu söylemeden bu telefon görüşmesini yapamam. Bu tarihi bir olay olacak” ifadelerini kullanıyor.

Obama’ları 2008’de seçilmesinden bu yana tanıyan Harris, çifte dostlukları için teşekkür etti ve 5 Kasım’daki seçim gününden önceki üç aylık süreçte onlarla birlikte “başarıya ulaşmak için birlikte yola çıkmayı” dört gözle beklediğini söyledi. Harris, “Bundan da keyif alacağız, değil mi?” dedi.