DünyaNijerya'da sel sebebiyle bir hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Nijerya'da sel sebebiyle bir hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

17.09.2024 - 08:53 | Son Güncellenme:

Afrika ülkesinde 10 Eylül'de büyük bir barajın çökmesi felakete yol açan seli tetikledi, bir hapishanenin duvarının çökmesiyle ise 281 mahkum firar etti.

Nijeryada sel sebebiyle bir hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Nijerya'daki yetkililerin Pazar gecesi yaptıkları açıklamaya göre, ülkenin kuzeydoğusunda etkili olan sel taşkınlarının, bir hapishaneye ait cezaevinin duvarını yıktığı, 281 mahkumun da firar ettiği bildirildi.

Haberin Devamı

10 Eylül'de büyük bir barajın çökmesi, 30 kişinin ölümüne ve bir milyondan fazla kişinin yerinden olmasına yol açan seli tetikledi ve Borno eyaleti genelinde tahliyeler başladı.

Nijerya Cezaevi Hizmetleri sözcüsü Ömer Ebubekir, Maiduguri şehrindeki ana hapishaneyi tahliye etmeye çalıştıkları sırada firar eden mahkumları fark ettiklerini söyledi. Ebubekir, “Sel, gözaltı merkezi dahil olmak üzere cezaevi duvarlarını ve şehirdeki personel lojmanlarını yıktı” dedi.

Kolluk kuvvetlerinin yedi mahkumu yakaladığını, diğerlerini bulmak için operasyonun devam ettiğini belirtti. Çöküş, aynı barajın 30 yıl önce çökmesinden bu yana eyaletteki en kötü sel felaketlerinden bazılarına sebep oldu.

Borno'daki yerel yönetim, barajın olağanüstü yüksek yağışlar sebebiyle taşma noktasına geldiğini açıklamıştı. İki yıl önce, Nijerya'da meydana gelen ağır sel felaketi ülkede 600'den fazla kişinin ölümüne yol açmıştı. Bu yıl Batı Afrika, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre, 2023 yılına göre üç kat artışla 2,3 milyondan fazla kişiyi etkileyen son yılların en ağır sel felaketlerini yaşadı.