DünyaMilyarderler denizde battı! Uykuda yakalandılar

Milyarderler denizde battı! Uykuda yakalandılar

21.08.2024 - 06:58 | Son Güncellenme:

İngiliz milyarderin dolandırıcılık suçlamasından aklanmasını kutlamak için parti verdiği yatın batmasıyla kendisi ve banka başkanı dahil 6 kişi denizde kayboldu.

İtalya’nın Sicilya geadası açıklarında demirliyken önceki gün fırtınanın ardından çıkan hortum nedeniyle batan yattaki kayıp 6 kişiyi bulmak için denizde çalışmalar sürüyor. 22 kişiyi taşıyan “Bayesian” adlı tekneden 15 kişi kurtulurken, bulunan bir cesedin aşçıya ait olduğu belirlendi. Kayıp 6 kişinin arasında bir dönem İngiltere’nin Bill Gates’i olarak anılan teknoloji devi Mike Lynch’in yanı sıra yatırım bankası Morgan Stanley’nin başkanı Jonathan Bloomer de bulunuyor. 852 milyon sterlinlik (37.6 milyar TL) serveti olan Lynch’in dolandırıcılık suçlamalarından aklandıktan sonra arkadaşları ve ailesiyle kiraladığı yatta kutlama yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Milyarderler denizde battı Uykuda yakalandılar

UYKUDA YAKALANDILAR

Lynch’in bir yıl ev hapsinde kaldıktan sonra “ikinci hayatını” tekne gezisiyle kutladığı sırada gece fırtınaya yakalandıkları belirtildi. Görgü tanıkları ve uzmanlar, teknedeki kişilerin çoğunun uykudayken fırtınaya yakalandığını belirterek, yolcuların hızla batan tekneden kaçmaya vakitlerinin olmadığını söyledi. Diğer yandan, Lynch’in tekneyle batmasının, dolandırıcılık davasında birlikte başarılı bir şekilde mücadele ettiği eski iş arkadaşı Stephen Chamberlain’in de trafik kazasında ölmesinden birkaç gün sonra gerçekleşmesi dikkat çekti.

Milyarderler denizde battı Uykuda yakalandılar
Mike Lynch ve kızı Hannah kayıplar arasında. Lynch’in fotoğrafta birlikte göründüğü eşi Angela Bacares ise kurtuldu.

DALGIÇLARIN İŞİ ZOR

Dalgıçların 49 metre derinlikteki Bayesian’ın enkazının penceresinden içerideki cesetleri gördükleri ancak teknenin 90 derecelik bir açıyla durması ve mobilyaların girişi engellediği belirtildi. Ayrıca, dalgıçların dalmak için 3 dakika ve enkaz üzerinde çalışmak içinse 8 dakikasının bulunduğu, kısıtlı sürenin en büyük zorluk olduğu ifade edildi.

Haberin Devamı

KOMPLO TEORİSİ YARATAN ŞÜPHELER

Deniz Arama ve Kurtarma Konseyi Başkanı Matthew Schanck, 56 metrelik ‘Bayesian’ adlı yatın batmasının “benzeri görülmemiş” bir olay olduğunu, çünkü bu büyüklükteki bir teknenin o havada alabora olmaması gerektiğini söyledi. Lynch’in 195 bin euro’ya (7.3 milyon TL) kiraladığı yat, dünyanın en yüksek ikinci direği olan 75 metrelik bir direğe sahipti. Uzmanlara göre, lüks teknedeki devasa alüminyum direk, alabora olmaya ve hızla batmaya neden olmuş olabilir. Bayesian’ın eski mürettebatı Monica Jensen de teknenin daha önce Atlantik’i geçerken çok dalgalı denizlere ve kötü hava koşullarına dayandığını, batmasının “garip” olduğunu söyledi.

Milyarderler denizde battı Uykuda yakalandılar

KIZINI DA KURTARDI

Yakındaki bir teknenin yardımıyla kurtulanlardan biri olan Charlotte Golunski (35) adlı İngiliz, bir yaşındaki kızını da kurtardı. Golunski, denizde kaybettikten sonra kızını bulduğunu ve boğulmaması için dalgaların üzerinde tuttuğunu söyledi. Yatın battığı sırada güvertede oldukları için kurtulduklarını belirten Golunski, “Her yer karanlıktı. Yardım için çığlık attım ama etrafımda duyabildiğim tek şey başkalarının çığlıklarıydı” dedi. Kurtulan 15 kişi arasında yer alan Bayesian’ın kaptanıysa “Bunun olacağını tahmin etmemiştik” diye konuştu.