DünyaLübnan’dan tahliye operasyonu başlıyor

Lübnan’dan tahliye operasyonu başlıyor

09.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye; İsrail’in karadan ve havadan sürdürdüğü saldırıları nedeniyle Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının tahliye işlemlerini yürütmek üzere Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi’ni kurmuştu.

Lübnan’dan tahliye operasyonu başlıyor

AYDIN HASAN / Ankara - Milli Savunma Bakanlığı da tahliyeyi yapacak gemiler ile nakliye uçaklarının hazırlık çalışmasını yaptı. Tahliye için kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların başvuruları, Konsolosluk Çağrı Merkezi tarafından alındı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’nde bu ülkede yaşayan 14 bin Türk vatandaşının kaydı bulunuyor. Yaklaşık 2 bin 500 kişi tahliye için başvuruda bulundu. Başvuru yapan vatandaşlar ile daha sonra yeniden temas kuruldu ve son kararları soruldu. Gelen yanıtlar sonucu toplam 2 bin kişi kapasiteli iki geminin bu aşamada yeterli olacağı anlaşıldı. Tahliye için donanmanın ikiz gemileri TCG Bayraktar ile TCG Sancaktar görevlendirildi. İki gemi, dün Mersin limanından Beyrut’a hareket etti. Yaklaşık 2 bin Türk vatandaşı, bugün iki gemi ile Beyrut’tan Mersin’e getirilecek.