Dünyaİsrail'in öldürdüğü İranlı General Nilfuruşan'ın cenazesinde dikkat çeken isim!

İsrail'in öldürdüğü İranlı General Nilfuruşan'ın cenazesinde dikkat çeken isim!

15.10.2024 - 13:00 | Son Güncellenme:

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden İranlı General Abbas Nilfuruşan için Tahran'da cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani de katıldı.

İsrailin öldürdüğü İranlı General Nilfuruşanın cenazesinde dikkat çeken isim

Lübnan’ın başkentine yönelik 27 Eylül'deki İsrail saldırısında öldürülen İranlı General Abbas Nilfuruşan'ın cenaze töreni üst düzey sivil ve askeri yetkililer ve yoğun halk katılımıyla gerçekleşti. İran’ın başkenti Tahran'daki İmam Hüseyin Meydanı'nda büyük bir kalabalıkla düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve çok sayıda üst düzey sivil ve askeri yetkili katıldı. 

Haberin Devamı

İsrailin öldürdüğü İranlı General Nilfuruşanın cenazesinde dikkat çeken isim

'KAYIP GENERAL KAANİ'

Hakkında İsrail'in Beyrut saldırısında öldüğü, yaralandığı ve daha sonra da İsrail'e istihbarat sızıntısı nedeniyle Devrim Muhafızları Ordusu tarafından sorgulandığı iddiaları ortaya atılan Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani de yaklaşık iki hafta sonra ilk kez Tahran'da ortaya çıkarak törende hazır bulundu.

Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü bünyesinde görev yapan Nilfuruşan’ın cenazesi Tahran’ı Irak'ın Kerbela kentinde dün düzenlenen törenin ardından getirildi. Tuğgeneral, törenin ardından memleketi İsfahan’a defnedilecek. 

GÖREVİ NİSAN AYINDA ALMIŞTI

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın da hayatını kaybettiği 27 Eylül tarihli saldırılar sonrası İsrail, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanlarından Abbas Nilfuruşan'ın da öldürüldüğü duyurmuştu. 

Haberin Devamı

İsrailin öldürdüğü İranlı General Nilfuruşanın cenazesinde dikkat çeken isim

Tuğgeneral Nilfuruşan, Nisan ayında İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına düzenlediği saldırıda öldürülen Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahidi'nin yerini almıştı. 

Nilfuruşan, uzun yıllar Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü bünyesinde Lübnan ve Filistin'de İran'ın desteklediği gruplarla yakın çalışmaları nedeniyle İran için kilit askeri yetkililerden biri olarak biliniyordu.