DünyaKennedy denize gömüldü...

Kennedy denize gömüldü...

23.07.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kennedy denize gömüldü...

Kennedy denize gömüldü...


Yasemin Çongar Washington


Kendi kullandığı özel uçağının düşmesi sonucu geçen cuma gecesi ölen ve cesedi beş günlük aramadan sonra Atlantik Okyanusu'ndan çıkarılan John F. Kennedy, Jr.'ın mezarı deniz oldu.
Suikaste kurban giden eski ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin oğlu JFK Jr., ailesinin isteği üzerine, babasının anıt mezarına ya da annesinin kabrine değil, okyanusa gömüldü.
JFK Jr. ile aynı kazada hayatını kaybeden eşi Carolyn Bessette Kennedy ve baldızı Lauren Bessette'in aileleri de Kennedyler'in kararına uydular ve üç gencin cesetleri dün sabahın erken saatlerinde krematoryumda yakıldıktan sonra, ABD Donanması'na bağlı USS Briscoe gemisinden denize savruldu. Bu sıradışı cenaze töreni, ABD Savunma Bakanlığı'ndan alınan özel izinle, Amerikan denizcileri tarafından ve yine ailelerin tercihi sonucu, medyanın objektiflerinden uzak gerçekleşti.
Kennedy ailesinin öncülüğüyle düzenlenen özel bir anma töreni ise bu sabah New York'ta, Manhattan'ın doğu yakasındaki bir Katolik Kilisesi'nde yapılacak. JFK Jr.'ın ölen annesi Jacqueline Kennedy Onassis'in düzenli olarak ibadet ettiği kilisedeki törene, Başkan Bill Clinton ve eşi Hillary de katılacak. Kennedyler, ABD'nin en tanınmış İrlanda kökenli Katolik ailesini oluşturuyor. John F. Kennedy, Amerika'nın protestan olmayan ilk ve tek başkanıydı.