Dünya Kaza haberi sonrası Tahran meydanı! AFP böyle görüntüledi

Kaza haberi sonrası Tahran meydanı! AFP böyle görüntüledi

19.05.2024 - 23:12 | Son Güncellenme:

İran lideri İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi. Henüz helikoptere ulaşılamadı. İranlılar haber sonrası Tahran'daki meydana akın etti.

Kaza haberi sonrası Tahran meydanı AFP böyle görüntüledi

İran medyası, Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopterin Doğu Azerbaycan eyaletinde sili hava koşullarında acil iniş yapmak zorunda kaldığını duyurdu. Bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ BAKANI DA HELİKOPTERDE

Reisi’yi taşıyan helikopterde, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ve Doğu Azerbaycan Valisi Malik Rahmati’nin de bulunduğu ifade edildi.

İran Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanını taşıyan helikoptere ilişkin olay raporunun alınması üzerine Kızılay Derneği tarafından kurtarma ekipleri, İHA ve diğer gerekli ekipmanlar, arama çalışmaları için bölgeye gönderildi. Olayın gerçekleştiği yer Kalibar ve Warzghan bölgesi olarak açıklandı. Burası ormanlık, erişilemez ve şu anda sisli” denildi.

“HAVADAN KURTARMA MÜMKÜN DEĞİL”

İran Acil Durumlar Departmanı Sözcüsü, yoğun sis nedeniyle havadan kurtarma operasyonunun mümkün olmadığını belirtti. İran medyası, konvoyda 3 helikopterin bulunduğunu, 2 helikopter güvenli bir şekilde hedeflerine ulaştığını duyurdu.

Haberin Devamı
1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

TAHRAN MEYDANINA ÇIKTILAR

İranlılar kaza haberi sonrası Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı için Tahran meydanına çıktılar. Dünyaca ünlü haber ajansı AFP kaza haberi sonrası Tahran meydanında dua eden İranlıları görüntüledi.