DünyaKatliam emrinin küstah fotoğrafı! İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

Katliam emrinin küstah fotoğrafı! İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

28.09.2024 - 10:13 | Son Güncellenme:

Cuma günü başlayan kanlı saldırılar Beyrut'ta Hizbullah'ın kalelerini hedef aldı. Ölümcül bombardıman gece boyu sürdü, şehir patlama ve çığlık sesleriyle yankılandı. Hizbullah lideri Nasrallah ve kızının akıbeti belirsizliğini koruyor. İsrail gazetesi ise günümüz Hitler'inin katliam emri verip BM kürsüsüne çıktığını yazdı.

Katliam emrinin küstah fotoğrafı İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

7 EKim'de başlayan savaşta, İsrail, Gazze Şeridi'ni işgal edip 41 bini aşkın insanı katletti ve bölgeyi kan gölüne çevirdi. İlerleyen aylarda Gazze'de taş üstünde taş bırakmayan Tel Aviv yönetimi son haftalarda gözünü Lübnan'a çevirdi. Hizbullah, İsrail’e karşı Lübnan sınırında savaşmaya Hamas’ın 7 Ekim saldırılarından beri devam ediyordu. 

Haberin Devamı

'SON YILLARIN EN ÖLÜMCÜL DÖNEMİ'

Katliam emrinin küstah fotoğrafı İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

Birleşmiş Milletler, İsrail ve Lübnan arasındaki şiddete dikkati çekerek Lübnan’da son yılların en ölümcül döneminin yaşandığı uyarısında bulundu. Geçtiğimiz Cuma günü Lübnan’ın başkenti Beyrut bir kez daha kanlı İsrail saldırılarıyla sarsıldı. İsrail, Beyrut’taki Hizbullah karargahını vurduğunu duyurdu.

İlk etapta şehrin güneyini hedef alan saldırılar bütün Beyrut’ta yankılandı, şehri dumanlar sardı. Saldırılar gece boyunca devam etti. Gelen son bilgilere göre, en az altı kişi öldü, 91 kişi ise yaralandı.

EN GÜÇLÜ SALDIRILAR

Katliam emrinin küstah fotoğrafı İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

İsrail, bu hafta Gazze’deki savaş yerine odağını Lübnan’a kaydırmıştı. Hava saldırılarında yüzlerce kişi öldü ve yüz binlerce kişi yerinden edildi. Saldırılarda çocukların da öldüğü kaydedildi. Fakat Cuma günü gerçekleşen saldırılar en güçlüleriydi. İsrail ordu sözcüsü Hizbullah’ın genel karargahının hedef alındığını açıkladı. 

Haberin Devamı

İsrail televizyonlarında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın hedef alındığı haberleri geçildi. Hizbullah kaynakları ise ilk dakikalarda Nasrallah’ın 'iyi' olduğunu öne sürdü. Yine aynı dakikalarda İran'ın Tasnim haber ajansı da Hizbullah liderinin güvende olduğunu bildirdi. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde İsrail ordusu Sözcüsü Tümamiral Daniel Hagari akşamın erken saatlerinde ordunun hala saldırının sonuçlarını araştırdığını ve Nasrallah'ın öldürülüp öldürülmediği konusunda bir açıklama yapmayacağını savundu.

YER ALTI MERKEZİ HEDEFTEYDİ

Katliam emrinin küstah fotoğrafı İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

Amerikan New York Times gazetesine konuşan beş İsrailli yetkili ise, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürme girişiminin, Tel Aviv'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki yer altı merkezinde bir liderlik toplantısı düzenlediğine dair istihbarat almasının ardından geldiğini kaydetti.

İsmi gizli tutulan yetkililer, İsrail istihbaratının, Beyrut'un güneyinde konumlanan yoğun nüfuslu bir mahallede dört konut binasının altında bulunan merkezden haberdar olduğunu ve Nasrallah'ın oraya gittiğini gösteren gerçek zamanlı bilgilere dayanarak hava saldırıları emri verdiğini ekledi.

Yetkililer, bu bilgilere, kullanılan silahlara, bölgeye ateşlenen büyük miktarda mühimmata ve saldırıdan bu yana Hizbullah'ın içinden toplanan istihbarata dayanarak, İsrail'in ilk değerlendirmesinin Nasrallah'ın öldürüldüğü yönünde olduğunu aktardı. Fakat bu değerlendirmenin değişebileceği konusunda uyardılar.

Haberin Devamı

'SAĞ KURTULDUĞUNA İNANMAK ZOR'

Jerusalem Post gazetesine konuşan İsrailli bir yetkili şöyle söyledi: 

"Onun (Nasrallah'ın) saldırıdan sağ kurtulduğuna inanmak zor."

Uluslararası medya, Hizbullah'a yakın bir kaynağın, Nasrallah ile Hizbullah arasındaki iletişimin kesildiğini söylediğini bildirdi. Grup, saldırının üzerinden saatler geçmesine rağmen Nasrallah'ın kaderi hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail'in Channel 12 televizyonu Hizbullah liderinin kızı Zeyneb Nasrallah'ın da saldırıda hayatını kaybetmiş olabileceğini bildirdi.

APAR TOPAR AYRILDI 

Katliam emrinin küstah fotoğrafı İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

Saldırıların hemen öncesinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun üst düzey açılış oturumuna hitap etmek üzere New York'taydı. Netanyahu, yaptığı konuşmada Hizbullah ile savaşmaya devam edeceklerini söylemişti.

Günümüz Hitler'i olarak anılan Netanyahu, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasının ardından muhabirlere brifing vermeyi planlamıştı. Jerusalem Post'a göre oturdu ve soruları almaya başladı ancak Dahiye saldırısı sebebiyle odadan erken ayrıldı ve soruları cevaplamaya vakti olmadı. Netanyahu, Nasrallah'ı hedef alan saldırının ardından New York seyahatini keserek İsrail'e dönme kararı aldı. 

Haberin Devamı

KATLİAM EMRİNİN KÜSTAH FOTOĞRAFI

Katliam emrinin küstah fotoğrafı İsrail gazetesi yazdı, günümüz Hitler’i apar topar salonu terk etti

İsrail Başbakanlık Ofisi ise, Netanyahu'nun konuşmadan kısa süre önce, Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesini hedef alan saldırıyı onayladığına dair bir fotoğraf yayımladı.

Jerusalem Post'a göre, Netanyahu'nun başlangıçta Salı günü New York'a varması planlanmıştı ancak Lübnan'daki tırmanış sebebiyle Perşembe sabahı iniş yaptı ve Şabat'tan sonra Cumartesi gecesi geri dönmeyi planladı. Şabat, Yahudilerin ibadet ve dinlenme günü, Gregoryen takviminde Cumartesi gününe denk gelir.

Bu, Netanyahu'nun İsrail-Hizbullah savaşı sebebiyle Şabat'ta uçtuğu ikinci sefer. Temmuz ayında İsrail'in kuzey sınırındaki  Majdal Şems saldırısının ardından Washington seyahatini yarıda keserek Cumartesi öğleden sonra ülkesine uçmuştu. Bir İsrail Başbakanı'nın Şabat'ta uçması alışılmadık bir durum olarak kaydediliyor. Bu, yalnızca acil bir durumda atılacak bir adım.