Dünya 'Kara büyü' hapse attırdı! Devlet Başkanı’na dudak uçuklatan ‘ritüel’, ülke çalkalanıyor

'Kara büyü' hapse attırdı! Devlet Başkanı’na dudak uçuklatan ‘ritüel’, ülke çalkalanıyor

02.07.2024 - 14:55 | Son Güncellenme:

Maldivler'de Çevre Bakanı Fatıma Saleem ve eşi de dahil olmak üzere dört kişinin, Devlet Başkanı Muhammed Muizzu'ya 'kara büyü yapma' suçlamasıyla tutuklandı. Öte yandan, skandal takımadalar ülkesi için bir ilk değil...

Kara büyü hapse attırdı Devlet Başkanı’na dudak uçuklatan ‘ritüel’, ülke çalkalanıyor

Güney Asya ülkesi Maldivler'de, Çevre Bakanı Fatıma Saleem, Devlet Başkanı'nın ofisinde çalışan eski eşi Adem Ramiz ve iki kişi daha Devlet Başkanı Muhammed Muizzu'ya 'kara büyü yaptıkları' iddiasıyla tutuklandı.

Haberin Devamı

'RİTÜELDE' KULLANILAN EŞYALARA EL KONULDU

Maldivler'in iklim felaketinden önemli ölçüde etkilenmesi beklendiği için Saleem'in görevi Kabinedeki en önemli pozisyonlardan biri olarak kabul görüyor. Polis memurlarının Saleem'in evine baskın düzenlediği ve ritüel için kullanılmış olabilecek eşyalara el koyduğu da gelen detaylar arasında. Saleem, soruşturmaların tamamlanması için bir hafta süreyle gözaltında tutuldu. 

Tutuklananlardan birinin, 'büyücü' olduğu ileri sürüldü. Saleem'ın ise görevinden uzaklaştırıldığı kaydediliyor. Polis, basında çıkan iddiaları ise cevapsız bıraktı. 

LANTELİ HOROZLAR, HİNDİSTANEVİZİ VE YUMURTA...

Bu, aynı zamanda hükümetteki böylesi bir skandalın ilk patlak vermesi değil. Takvimler 2016 yılını gösterirken, 2013-2018 yılları arasında Maldivler Devlet Başkanı olarak görev yapan Abdulla Yameen Abdul Gayum'un, rakiplerini sabote etmek için 'kara büyü' kullandığı öne sürülmüştü.

Haberin Devamı

Seçimler sırasında yardımcıları, mezarlık gibi yerlere ritüeller düzenleyerek hindistancevizi ve yumurta gömdüler. 2012 yılında ise güvenlik güçleri, siyasi bir mitinge 'lanetli horoz' fırlatıldığı gerekçesiyle sert müdahalede bulundu.

Maldivler'de halk, 'hasımlarını' lanetleyebileceklerine ve fayda elde edebileceklerine inanarak geleneksel ritüelleri yaygın olarak uyguluyor. Yerel medyaya yansıyan haberlere göre, 62 yaşındaki bir kadın Nisan 2023'te kara büyü törenleri düzenlemekle suçlandıktan sonra üç komşusu tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Öte yandan polis, cinayete kurban giden kadının büyü yaptığına dair herhangi bir kanıt bulamadığını kaydetti.