DünyaKamala Harris ve Donald Trump 10 Eylül’de ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek

Kamala Harris ve Donald Trump 10 Eylül’de ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek

08.09.2024 - 17:20 | Son Güncellenme:

Yaz mevsimindeki tartışmada Joe Biden'ı ağır bir yenilgiye uğratıp ABD seçiminin kaderini değiştiren Trump, bu kez sandığa iki aydan az bir süre kala Harris'le kozlarını paylaşacak.

Kamala Harris ve Donald Trump 10 Eylül’de ilk kez canlı yayında karşı karşıya gelecek

ABD’de başkanlık seçimine iki aydan az süre kala, Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris ve başkan yardımcısı Tim Walz gelecek hafta rekabetin yoğun olacağı eyaletleri ziyaret edecek.

Haberin Devamı

Harris Perşembe günü Kuzey Carolina’da, Cuma günü ise Pennsylvania'da olacak. Başkan yardımcısı adayı ve Minnesota Valisi Tim Walz ise Michigan ve Wisconsin’e gidecek.

Seçimle ilgili yapılan anketler, Georgia, Wisconsin ve Arizona gibi eyaletlerde yarışın başa baş geçeceğini gösteriyor.

5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçiminin ilk canlı televizyon tartışması da gelecek hafta yapılacak. Harris ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump 10 Eylül Salı günü Philadelphia'da ABC kanalından yerel saatle 21.00’de (TSİ 04.00) yayınlanacak tartışma programında karşı karşıya gelecek.

ABD Başkanı Joe Biden’ın 21 Temmuz’da başkanlık yarışından çekilerek, yerine Kamala Harris’i aday göstermesi Demokrat Parti’ye yönelik bağışçıları yeniden harekete geçirmiş, kamuoyu yoklamalarında partiye desteğin arttığı görülmüştü.

Haberin Devamı

Harris kampanyası Ağustos’ta 361 milyon dolar toplayarak Trump'a karşı açık bir nakit avantajı elde etmişti.