DünyaKamala Harris artık ‘resmen rakip!’

Kamala Harris artık ‘resmen rakip!’

24.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de seçimlerin yapılacağı 5 Kasım’a 75 gün kala, Demokrat Parti’nin Donald Trump’ın karşısına çıkaracağı aday “resmen” Kamala Harris oldu. VOA Türkçe’nin aktardığına göre, Chicago’daki Demokrat Parti Ulusal Kurultayı, Kamala Harris’in adaylığı kabul konuşmasıyla sona erdi.

Kamala Harris artık ‘resmen rakip’

Kamala Harris, coşkulu alkış ve tezahüratlar arasında geldiği sahnede, üç dakikadan fazla süren alkışlar ve coşku nedeniyle konuşmasına başlayamadı. Konuşmasına ilk olarak eşi Douglas Emhoff’a teşekkür ederek başladı ve evlilik yıldönümleri olması sebebiyle bunu kutladı. Başkan Joe Biden ve eşi Jill Biden’a teşekkür eden Harris, başkan yardımcısı adayı Tim Walz’a da “Sen inanılmaz bir Başkan Yardımcısı olacaksın” dedi. 45 dakika konuşan Harris, hayat hikayesinden ve hukuk kariyerinden de bahsederken, “Bu konuşmayı izleyen herkese sesleniyorum, hepinizin başkanı olmaya söz veriyorum” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

‘Ateşkes zamanı’

Dünyanın dört bir yanında zorbalıkla mücadele etme söz veren Harris, rakibi Trump’ı diktatörlere boyun eğmekle suçladı, “Demokrasi ve tiranlık arasında süregelen mücadelede nerede durduğumu biliyorum” ifadelerini kullandı. Harris, “Donald Trump, ciddiyetsiz biri ama başkan seçilirse olacaklar son derece endişe verici” diye devam etti.

Gazze’deki savaşa da değinen Kamala Harris, savaşı sona erdirmek için Başkan Biden’la birlikte çalıştıklarını belirterek, “Şimdi bir rehine anlaşması ve ateşkes anlaşması yapmanın tam zamanı” dedi. Harris’in bu sözleri alkışlarla kesilirken, “Açık konuşayım, İsrail’in kendini savunma hakkını her zaman savunacağım ancak geçtiğimiz 10 ay boyunca Gazze’de yaşananlar yıkıcı. Çok sayıda masum insan hayatını kaybetti, çaresiz ve aç insanlar tekrar tekrar güvenlik için kaçıyor” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada seçim yarışına bağımsız aday olarak katılan Robert F. Kennedy, seçimin sonucunu belirlemesi muhtemel 10 eyalette adını oy pusulasından çıkaracağını ve Donald Trump’ı destekleyeceğini açıkladı.