DünyaJaponya'yı vuran sel ve toprak kaymalarında en az 11 ölü

Japonya'yı vuran sel ve toprak kaymalarında en az 11 ölü

26.09.2024 - 09:55 | Son Güncellenme:

Japonya'nın Ishikawa eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 11'e yükselirken, 12 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Kayıp altı kişi için arama çalışmaları halihazırda devam ediyor.

Japonyayı vuran sel ve toprak kaymalarında en az 11 ölü

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde geçtiğimiz hafta sonu etkili olan şiddetli yağışların bilançosu ağırlaşıyor. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre iki kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Haberin Devamı

Eyalet genelinde 12 kişinin yaralandığı açıklanırken, kayıp altı kişiyi arama çalışmalarının yaklaşık 430 polis, itfaiye ve Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) personeli öncülüğünde sürdüğü aktarıldı.

Şiddetli yağışların ardından eğitime geçici olarak ara verilen Wajima şehrindeki tüm ilkokul ve ortaokullarda bugün yeniden ders başı yapıldığı bildirildi.

Japonya'nın Ishikawa eyaletinde geçtiğimiz cumartesi itibariyle etkili olan rekor seviyedeki şiddetli yağışlar birçok bölgede sel baskınları, nehir taşkınları ve toprak kaymalarına neden olmuştu. Binlerce evde elektrik ve su kesintisi yaşanırken, yol, yapı ve tarım arazilerinde maddi hasar meydana gelmişti.