Dünyaİtalya'da sıcak hava dalgasına karşı kırmızı alarm uyarısı yapıldı

İtalya'da sıcak hava dalgasına karşı kırmızı alarm uyarısı yapıldı

16.08.2024 - 17:37 | Son Güncellenme:

En yüksek seviye olan 'bollino rosso' uyarısının yapıldığı İtalya'da yetkililer, herkesin aşırı sıcaklıkların neden olduğu risklere maruz kaldığını belirtti.

İtalyada sıcak hava dalgasına karşı kırmızı alarm uyarısı yapıldı

İtalya yoğun bir sıcak hava dalgasına hazırlanırken, 22 şehirde kırmızı alarm uyarısı yapıldı. İnsanlara günün en sıcak saatlerinde güneş ışığına doğrudan maruz kalmaktan kaçınmaları ve susuz kalmamaları çağrısında bulunuluyor.

Haberin Devamı

Başkent Roma'nın da içinde bulunduğu Lazio bölgesinde, sıcak hava dalgasının insanların sağlığı üzerindeki etkileriyle mücadele etmek için acil durum planı oluşturuldu. Bu plan, sıcağa bağlı hastalıklar nedeniyle acil serviste tedavi gören vaka sayısının arttığı bir döneme denk geliyor.

Bu durum özellikle ileri yaş gruplarında öne çıkıyor ve İtalya'da çok sayıda vatandaş 65 yaşın üzerinde olduğu için ülke nüfusu için büyük bir risk oluşturuyor. "Bu yaş grubunun daha büyük bir riske maruz kaldığı açık. Roma'daki San Camillo-Forlanini Hastanesi'nde çalışan Doktor Giuseppe Famularo, yılın bu zamanlarında en sık görülen sağlık sorunları arasında aritmi, enfeksiyonlar gibi, kalple ilgili sorunlar gibi kronik hastalıkların kötüleşmesi ve böbrek fonksiyonlarının yanı sıra davranış sorunlarının da oluşması yer alıyor" dedi.

Haberin Devamı

Çok yüksek sıcaklıklarda, özellikle dışarıda çalışanlar için çalışma koşullarıyla ilgili endişeler de var. İtalya'da her yıl işyerlerinde sıcaklığa bağlı ortalama 4.000 yaralanma meydana geldiği tahmin ediliyor.

Özellikle inşaat sektöründeki sendikalar bu konuda farkındalık yaratmak için bir kampanya başlatarak hükümeti çalışanları korumak için yeni kurallar getirmeye çağırdı. 'Fillea Cgil' (İtalyan Ahşap, İnşaat, İlgili ve Ekstraktif Endüstriler İşçileri Federasyonu) Genel Sekreteri Alessandro Genovesi, "Günümüzde sağlık ve güvenlik konuları ve işyerindeki yaralanmalar, iklim değişikliğinin karakterize ettiği mevcut bağlamda ele alınmalıdır. İnşaat sektöründe 30 yıl öncesiyle bugün Haziran ve Eylül ayları arasında çalışmayı karşılaştırırsanız çok şeyin değiştiğini görürsünüz" dedi.

Genovesi, 8 saatlik bir iş gününün yazın toplam 6 buçuk ila 7 saat, kışın ise 8 ila 9 saat çalışılarak organize edilebileceğini belirtti.