Dünyaİran'dan İsrail'e misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre

İran'dan İsrail'e misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre

29.09.2024 - 15:05 | Son Güncellenme:

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Cevad Zarif, İran'ın İsrail’e muhtemel tepkisine ilişkin, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." dedi.

İrandan İsraile misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre

İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Stratejik İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Zarif, İsrail'in 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah için Hizbullah'ın Tahran'daki temsilciliğinde düzenlenen anma törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törende bir gazetecinin İran'ın İsrail'e muhtemel tepkisine ilişkin sorusu üzerine Zarif, "Siyonist rejimin suçlarına karşı İran'ın tepkisi uygun zamanda ve İran'ın tercihine göre verilecek." ifadelerini kullandı.

İrandan İsraile misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre


SUİKASTA TEPKİ

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'a düzenlediği suikasta tepki göstererek ABD'nin İsrail'in işlediği cinayetlerin ortağı olduğunu söyledi.

İran devlet televizyonuna göre, İran Meclisinde Nasrallah'a suikast düzenlenmesi protesto edildi. Milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada Kalibaf, "İsrail, cinayetlerini ABD'nin askeri, istihbarat, medya ve mali desteğiyle gerçekleştiriyor.

ABD bütün bu cinayetlerin ortağıdır." dedi. Bölgedeki direniş güçlerini desteklemenin ülkenin güvenlik stratejileri arasında yer aldığını dile getiren Kalibaf, "Rehberin (ülke lideri Ali Hamaney) talimatı gereği direniş güçlerine en üst seviyede yardım etmede tereddüt etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kalibaf'ın konuşmasının ardından milletvekilleri, "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika" sloganları attı.

İrandan İsraile misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre

5 GÜNLÜK YAS

İran'da, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail saldırısında ölümü dolayısıyla, 5 gün ulusal yas ilan edildi. İran lideri Ali Hamaney, Nasrallah'ın öldürülmesi nedeniyle yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamasında, "direniş cephesi" ve Hizbullah'ın önemli bir ismi ve liderini kaybettiğini belirten Hamaney, "Nasrallah'ın Lübnan'da kurduğu yapının onun ölümüyle daha da güçleneceğini" savundu. "Direniş cephesinin çökmekte olan Siyonist varlığın gövdesine indirdiği darbeler daha da ezici olacak." ifadelerini kullanan Hamaney, Nasrallah'ın "kanının yerde kalmayacağını" vurguladı. Hamaney, Lübnan halkı ile hükümeti ve Hizbullah başta olmak üzere "direniş cephesine" başsağlığı dileyerek, İran'da 5 günlük yas ilan ettiğini bildirdi.

İrandan İsraile misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre

İrandan İsraile misilleme uyarısı: Uygun zamanda, tercihe göre