Dünyaİran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

İran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

19.04.2024 - 16:07 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüştü.

İran-İsrail gerilimi sonrası ilk temas: Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın bugün İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile karşı tarafın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği öğrenildi. Görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı.

Haberin Devamı

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ SONRASI AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan İran-İsrail gerilimiyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliği’ne yaptığı uluslararası hukuka aykırı saldırıyla başlayan gerilimin, son gelişmelerin ardından kalıcı bir çatışmaya dönüşme riski bulunmaktadır. Hadiseleri yakından takip etmekteyiz." denildi.

Açıklamada, "Tüm tarafları, daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet ediyoruz. Uluslararası toplumun önceliği, Gazze’deki katliamın durdurulması ve Filistin devletinin kurularak bölgemizde kalıcı barışın sağlanması olmalıdır." ifadeleri kullanıldı.

 

KEŞFETYENİ
Sevgilisinden doğum günü partisi! Pastadaki yazı dikkat çekti
Sevgilisinden doğum günü partisi! Pastadaki yazı dikkat çekti

Cadde | 18.04.2025 - 07:45

Son dönemin en popüler oyuncularından biri olan Sıla Türkoğlu 26 yaşında. Sevgilisi Ata Ayyıldız, Sıla Türkoğlu için doğum günü partisi düzenledi.

Yazarlar