Dünyaİran Dini Lideri Hamaney, 'Siyonist rejim gidici' paylaşımını X profiline sabitledi

İran Dini Lideri Hamaney, 'Siyonist rejim gidici' paylaşımını X profiline sabitledi

03.08.2024 - 10:54 | Son Güncellenme:

Hamaney'in X üzerinden verdiği mesaj, sosyal medyada İran'ın İsrail'e saldırıda bulunmasının yakın olduğu şeklinde yorumlandı.

İran Dini Lideri Hamaney, Siyonist rejim gidici paylaşımını X profiline sabitledi

İran Dini Lideri Ali Hamaney, Cuma gece saatlerinde 2023 yılı sonlarında yaptığı 'Siyonist rejim gidici' paylaşımını profiline sabitledi.

Haberin Devamı

Hamaney'in bu adımı, özellikle sosyal medyada gün boyu dillendirilen İran'ın 'İsrail'e saldırıda bulunmasının an meselesi olduğu' iddiasını güçlendiren bir gelişme olarak yorumlandı.

Buna mukabil, İran merkezli yayın yapan ve devlete bağlı olduğu belirtilen bir televizyon yayınında da sunucunun "Önümüzdeki saatlerde dünya olağanüstü sahnelere ve çok önemli gelişmelere tanık olacak" ifadelerini kullandığı sosyal medyada öne sürüldü.

İran'ın İslam Devrim Muhafızları Ordusu, çarşamba günü Haniye'nin Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan'ın göreve başlama törenine katılmak için bulunduğu başkent Tahran'da öldürüldüğünü açıkladı. Olayın ardından Hamas'ın yaptığı bir açıklamada, Haniye'nin İsrail'in 'Tahran'da düzenlediği bir saldırıda' öldürüldüğü doğrulandı. Haniye'nin bir korumasının da saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Dürzi beldesi Mecdel Şems'e Cumartesi akşamı bir roket saldırısı düzenlenmesinin ve saldırı sonucunda 12 kişi hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim had safhada.

7 Ekim'de bölgedeki çatışma tekrar alevlendi. İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun (BMGK) derhal ateşkes ilan edilmesini öngören kararına rağmen 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını ve sivil katliamlarını sürdürürken, uluslararası kınamalarla karşı karşıya kaldı.

Gazze'deki sağlık yetkililerine göre, 7 Ekim'den beri İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 40.000'den fazla Filistinli öldürüldü ve yaklaşık 84.700 kişi de yaralandı.