Dünyaİngiltere'de kısmi yerel seçimler: İktidar hayal kırıklığı yaşıyor

İngiltere'de kısmi yerel seçimler: İktidar hayal kırıklığı yaşıyor

05.05.2023 - 15:35 | Son Güncellenme:

İngiltere'de dün yapılan kısmi yerel seçimlerde şimdiye kadar açıklanan sonuçlara göre iktidardaki Muhafazakar Parti ciddi kayıplara uğradı. Muhalefetteki İşçi Partisi, Liberal Demokratlar ve Yeşiller ise önemli kazanımlar elde etti. Ancak sonuçların dörtte üçünün sayımı henüz devam ettiği için tam tabloyu görmek bu akşam mümkün olacak.

İngilterede kısmi yerel seçimler: İktidar hayal kırıklığı yaşıyor

Birleşik Krallık içerisinde yalnızca İngiltere'de yapılan ve belediye meclis üyelikleri için oy kullanılan yerel seçimlerde ana muhalefetteki İşçi Partisi, hedef listesindeki Plymouth, Stoke-on-Trent ve Medway belediye meclislerinde çoğunluğu sağladı.
Liberal Demokratlar ise Windson ve Maidenhead belediye meclislerinde kontrolü elde etti.

Haberin Devamı

SAYIM DEVAM EDİYOR

Şu ana kadar alınan sonuçlara göre Muhafazakarlar bu seçimde şu ana kadar ellerindeki 285 meclis üyeliğini kaybederken, bunların İşçi Partisi 162'sini, Liberal Demokratlar 75'ini, Yeşiller 41'ini ve bağımsız adaylar 15'ini almış oldu. Sayım devam ettiği için sayılar değişiyor.

İşçi Partisi yetkilileri ise sonuçların, genel seçimleri kazanacaklarının ipucunu verdiği görüşünde. BBC'ye konuşan bir parti yöneticisi yerel seçim sonuçlarına bakarak ve İskoçya'da da bir önceki seçime göre çok daha iyi olacakları beklentisi ile birlikte, genel seçimi kazanacaklarından ve parlamentoda çoğunluğu elde edeceklerinden hiç kuşku duymadıklarını söyledi.

BAZI BÖLGELERDE SAYIM YAPILMADI

Bazı bölgelerde dün gece oylar sayılmadı, dolayısıyla sayımın günün ilerleyen saatlerinde tamamlanması ve bugünün ilerleyen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Seçim uzmanı Profesör John Curtice, Muhafazakar Parti'nin oyların tamamı sayıldığında 1000 civarında belediye meclisi üyeliği kaybemiş olabileceğini söyledi.