Dünyaİngiltere diken üstünde

İngiltere diken üstünde

04.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin Southport bölgesinde gerçekleştirilen bıçaklı saldırı sonrasında ülke çapında başlayan protesto gösterileri devam ediyor.

İngiltere diken üstünde

NEVSAL ELEVLİ LONDRA  - Son olarak Manchester, Sunderland ve Hull kentlerinde büyük eylemler gerçekleşirken, protestocular polise saldırdı, araçları ateşe verdi. Leeds, Stoke ve Liverpool kentlerinde de olaylar yaşandı. Aşırı sağcılardan oluşan gruplara karşı solculardan oluşan gruplar camilerin önünde nöbet tuttu. Polis memurları, Sunderland’de toplanan aşırı sağcıların şiddet eylemine müdahale ettiği esnada bir grup da şehir merkezindeki polis karakolunu ateşe verdi. Eylemler özellikle sosyal medyadan yayılan yalan haberler nedeniyle büyüyor. 

Haberin Devamı

Southport’ta 29 Temmuz’da dans okuluna giren kişinin bıçaklı saldırısında 3 çocuk yaşamını yitirmiş, 8’i çocuk 10 kişi yaralanmıştı. Aşırı sağcı gruplara yakın haber siteleri ve sosyal medya kullanıcıları saldırganın adının “Ali” olduğunu ve ülkeye geçen yıl kaçak olarak geldiği haberlerini paylaşmıştı. Eylemleri durdurmak adına saldırganın ismi “Axel Muganwa Rudakubana” olarak açıklandı.