Dünyaİdlib’de radikal örgütlere operasyon

İdlib’de radikal örgütlere operasyon

27.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İdlib’de muhalif gruplar bir yandan Rusya destekli Suriye rejiminin saldırılarına karşılık verirken, diğer yandan kendi aralarında çatışıyor.

İdlib’de radikal örgütlere operasyon

NAMIK DURUKAN Ankara - Bölgenin büyük bölümünü kontrol eden HTŞ, radikal İslami grupları kendi denetimindeki silahlı kuvvetlere dahil etmek için bir süredir ikna çalışma yürütüyordu. Ankara ile Moskova arasında yapılan anlaşmaları sabote ederek bölgede silahlı ve bombalı saldırılar yapan ve birleşmeye direnen grupların içinde yer aldığı örgütlere karşı önceki gün harekete geçti. Çeçen kökenli Müslüm Şişa’ninin liderliğini yaptığı Kafkas kökenlilerin oluşturduğu Cundu Şam’a karşı bölgede operasyon başlatan HTŞ, örgütü Türkmen Dağı’nda kuşattı. Çatışmalarda kayıp veren örgüt, teslim oldu. İdlib ve Lazkiye’deki birçok askeri noktasını HTŞ’ye teslim eden Cundu Şam, bölgedeki faaliyetine tamamen son verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Şişani grubunun silahlı unsurlarının bölgeyi terketme hazırlığı sürerken HTŞ, diğer radikal örgütlerin kontrolündeki bir çok merkeze yönelik operasyon için de harekete geçti. Bu çerçevede “Allah’ın Askerleri” adı altında faaliyet gösteren, büyük bölümü Azerbaycanlı olan gruba yönelik operasyonun da başladığı öğrenildi.