Dünyaİdamdan 20 dakikayla kurtuldu! Yatağa bağlandı, idam gerçekleşecekken her şey iptal oldu

İdamdan 20 dakikayla kurtuldu! Yatağa bağlandı, idam gerçekleşecekken her şey iptal oldu

17.07.2024 - 12:10 | Son Güncellenme:

Amerikan mahkemesi, bir mahkumun ölümcül iğneyle idam edilmesine 20 dakika kala infazın ertelenmesine karar verdi. Mahkum masumiyetini kanıtlamak için DNA testi talep ediyordu.

İdamdan 20 dakikayla kurtuldu Yatağa bağlandı, idam gerçekleşecekken her şey iptal oldu

Ruben Gutierrez, 1998 yılında 85 yaşındaki Escolastica Harrison'ı ABD'nin Teksas eyaletindeki evinde öldürmek suçundan zehirli iğneyle idam edilmek üzereydi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA KARARI İDAMI ERTELETTİ

Emeklilik birikimlerini çalmak için 85 yaşındaki bir kadını vahşice öldürmekten suçlu bulunan adamın infazı, yalnızca 20 dakika kala dramatik şekilde durduruldu. Masumiyetini kanıtlamak için DNA testi talep eden Gutierrez'in idamı ertelendi.

Ölümcül enjeksiyonun zerk edilmesinden 20 dakika önce, Yüksek Mahkeme infazın ertelenmesine karar verdi. Gutierrez, 1998 yılında bir ev soygunu sırasında yaşlı bir kadının ölümcül şekilde bıçaklanması olayında DNA testinin masumiyetini kanıtlayacağını sürekli olarak savundu. 47 yaşındaki mahkum, Escolastica'yı evinde bıçaklama suçundan idam cezasına çarptırılmıştı. İngiliz basınına göre, Gutierrez uzun süredir DNA testi talep ediyor ve bunun cinayetle hiçbir ilgisi olmadığını göstereceğini savunuyordu.

Haberin Devamı

HER ZAMAN MASUMİYETİNİ TEKRARLADI

Savcılar, emekli bir öğretmen olan Harrison'ın, bankalara duyduğu güvensizlik sebebiyle evinde sakladığı 500 bin sterlinden (yaklaşık 21.537.340 Türk Lirası) fazla miktardaki parayı çalma planının önceden tasarlandığını ileri sürdü.
Yüksek Mahkeme, Gutierrez'in temyizinin incelenip incelenmeyeceğine karar verene kadar infazın durdurulmasının devam edeceğini belirten kısa bir emir yayınladı. Mahkemenin itirazı reddetmesi halinde yürütmenin durdurulması otomatik olarak kaldırılacak.

AVUKATLARA GÖRE DELİLLER TEST EDİLMEDİ

Gutierrez, Escolastica cinayetinde sürekli olarak masum olduğunu tekrarladı, hukuk ekibi, kendisini suçla ilişkilendiren hiçbir adli veya fiziki kanıt bulunmadığını savunuyor. Davada iki kişi daha suçlandı.

Avukatları, suç mahallinde bulunan, Escolastica'nın tırnakları, kurbanın parmağına sarılı bir saç teli ve evinden alınan çok sayıda kan örneği de dahil olmak üzere birçok delilin hiçbir zaman test edilmediğini savunuyor.