DünyaHırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşıyla ilgili Dışişleri'nden son dakika açıklaması

Hırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşıyla ilgili Dışişleri'nden son dakika açıklaması

11.08.2024 - 17:03 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye için kaçırılan Türk vatandaşı hakkında son durum paylaşıldı.

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi, Hırvatistan'da kaçırılan Türk vatandaşı Muhammed Çolak'ın, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna üzerinden Türkiye'ye dönüşünün sağlanmakta olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ DEVREYE GİRMİŞTİ

Bakanlık yetkilileri, Çolak'ın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına dair gelen bilgilerin ardından dün Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temasa geçmişti.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Muhammed Çolak adlı vatandaşımızın Hırvatistan'da kimliği belirsiz bir grup tarafından fidye karşılığında kaçırıldığına dair Bakanlığımıza dün sabah gelen bilgiler üzerine vakit kaybedilmeksizin Hırvatistan ve Bosna Hersek makamlarıyla temas edilmiştir. Konu yakından takip edilmekte olup gelişmelerle ilgili vatandaşımızın ailesi düzenli biçimde bilgilendirilmektedir." ifadelerine yer vermişti.

'ÜLKEMİZE DÖNÜŞÜ SAĞLANMAKTA'

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezinin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Hırvatistan’da kaçırıldığına dair sosyal medyada haberler çıkan Muhammed Çolak isimli vatandaşımızın Saraybosna üzerinden ülkemize dönüşü sağlanmaktadır."