DünyaHindistan'da heyelan felaketi! Can kaybı en az 63

Hindistan'da heyelan felaketi! Can kaybı en az 63

30.07.2024 - 11:30 | Son Güncellenme:

Hindistan'ın Kerala eyaletini vuran şiddetli yağışların yol açtığı toprak kaymaları sonucu en az 63 kişi yaşamını yitirdi.

Hindistanda heyelan felaketi Can kaybı en az 63

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar, sel ve toprak kaymalarını beraberinde getirdi. Wayanad bölgesinde üç farklı noktada meydana gelen heyelanlarda çok sayıda kişi toprak altına kaldı.

Haberin Devamı

Bölge yetkilisi DR Meghasree, şu ana kadar 63 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Eyalet Sağlık Bakanı Veena George ise 70'ten fazla kişinin yaralandığını belirtti. Bölgedeki bir köprünün çökmesi sonucu kurtarma çalışmalarının aksadığı belirtilirken, Hindistan Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki helikopter bölgeye sevk edildi.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Wayanad'ın bazı bölgelerinde heyelanlar yaşanıyor. Dualarım yaralılar ve sevdiklerini kaybedenler birlikte. Kurtarma operasyonları devam ediyor” ifadelerini kullandı. Modi, Kerala Eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan ile iletişime geçtiğini, mümkün olan her türlü yardım konusunda eyalete destek vereceklerini belirtti.