DünyaHarris ve Walz ‘umut aşıladı’

Harris ve Walz ‘umut aşıladı’

08.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de Kasım’da yapılacak seçimlerde Demokratların başkan adayı Kamala Harris, başkan yardımcısı adayı olarak seçtiği Minnesota Valisi Tim Walz ile Philadelphia’da ilk kez birlikte mitingde yer aldı.

Harris ve Walz  ‘umut aşıladı’

Harris ve Walz, böylece çekişmeli eyaletlerde günlerce sürecek bir seçim turunun başlangıcını yaptı. Walz, Temple Üniversitesi’nde 10 binden fazla kişinin katıldığı mitingde yaptığı konuşmada, lisede sosyal bilgiler öğretmeni ve futbol koçu olarak önceki kariyerini anlattı. Walz, “Beni aday olmaya teşvik eden öğrencilerimdi. Onlar bende, onlara aşılamayı umduğum şeyi gördüler: Ortak iyilik taahhüdü, bir kişinin fark yaratabileceği inancı” dedi. Harris’in seçimlerdeki rakibi Donald Trump ise Walz için “tehlikeli bir radikal liberal” ifadelerini kullandı. Trump ayrıca, Walz seçiminin Musevilere bir hakaret olduğunu öne sürdü. Walz, Musevi olan Josh Shapiro’nun önüne geçerek Harris’in yardımcı adayı seçilmişti. Aşırı solcu lobilerin Shapiro aleyhinde kampanya yürüttüğü biliniyor.

Haberin Devamı

TRUMP’A SUİKAST PLANLAMAKLA SUÇLANDI

İran hükümetiyle bağlantıları olan Pakistanlı Asif Merchant, aralarında eski başkan Donald Trump’ın da yer aldığı ABD’li politikacılara suikastlar planlamakla suçlandı. Merchant’ın, İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Kasım Süleymani’nin 2020 yılında ABD tarafından öldürülmesi karşısında misilleme için ABD’de suikast yapabilecek kişileri işe almaya çalıştığı öne sürüldü. FBI Direktörü Christopher Wray, planı “tehlikeli bir kiralık katil komplosu, doğrudan İran taktiği” diye tanımladı. İran ise iddiaları reddetti. Pakistan Dışişleri Bakanlığı ise ABD’den daha fazla ayrıntı talep etti.