Dünya Göbek sandı ölümcül hastalık çıktı! Kabus ateş basmasıyla başladı, doktorlar başta menopoz dedi

Göbek sandı ölümcül hastalık çıktı! Kabus ateş basmasıyla başladı, doktorlar başta menopoz dedi

02.07.2024 - 12:00 | Son Güncellenme:

Her şey doğum sonrası kilolar ve ateş basmalarıyla başladı. Doktorlar her şeyin normal olduğunu, bunun menopoz kaynaklı olabileceğini düşündü, ta ki, yıkıcı gerçek en sonunda keşfedilene kadar...

Göbek sandı ölümcül hastalık çıktı Kabus ateş basmasıyla başladı, doktorlar başta menopoz dedi

Karen Thrussell adındaki Avustralyalı kadın, 48 yaşında, yağ hücrelerinde büyüyen son derece nadir bir kanser olan liposarkom teşhisi konuldu.

Haberin Devamı

FİKRİ DAHİ YOKTU

Göbek sandı ölümcül hastalık çıktı Kabus ateş basmasıyla başladı, doktorlar başta menopoz dedi

Şimdi 55 yaşında olan iki çocuk annesi kadın, kanserin 10 yıldır karnında büyüdüğünü, hayati organlarını sardığını ve kilo almış gibi göründüğünü anlattı. Üstelik onun vücudunda büyüyen ölümcül tehdide dair bir fikri dahi yoktu.

Karen ilk başta ikinci çocuğunun doğumundan sonra 7,5 kilo almasının yoğun çalışan bir anne olmasından kaynaklandığını düşündü. Yorgunluk hissetmeye başlayınca da aynı inanışı sürdürdü. Daha sonra doktorlar kilo vermesine yardımcı olmaya çalışıp başarısız olunca, Karen onların bunun hormonal olduğu ve yaşlanma sürecinin bir parçası olduğu yönündeki düşüncelerine inandı.

MENOPOZ SANDILAR

Sonra ateş basmaları başladı ve hem kendisinin hem de doktorların aklına bunun, kesinlikle hormonlarla ilgili olduğu geldi. "Bana bunun menopoz belirtisi olduğunu söylediler, o noktada hamile gibi görünmeme rağmen tamamen pürüzsüz veya sert değildi, yumuşak ve topak topaktı" dedi.

Haberin Devamı

Ancak bir gün, tanıdık bir aşağı doğru 'itme' hissetmeye başladı. Karen, "Bu, bebeğiniz dünyaya gelirken ve vücudunuz doğuma hazırlanırken hissettiğiniz itme hissinin aynısı" dedi. Fakat hamile değildi. Kızları 11 ve 14 yaşlarındaydı ve o dönemde bunun 'imkansız' olduğunu söyledi.

Karen hemen doktora gitti ve doktor ona dahili ultrason çektirmesini söyledi. Başlangıçta ultrason teknisyeni de hiçbir şey bulamadı. Ancak birkaç dakika içinde yüz ifadesi hızla değişti.

'İKİ BEBEK BÜYÜKLÜĞÜNDEYDİ'

Göbek sandı ölümcül hastalık çıktı Kabus ateş basmasıyla başladı, doktorlar başta menopoz dedi

Karen bir şeylerin ters gittiğini fark etti. Teknisyenin yüzü buz kesmişti ve başka insanlar odaya girip çıkıyor, fısıltıyla konuşuyorlardı. Karen, "Bana böbrekte bir şey bulduklarını ama ne olduğundan emin olamadıklarını söylediler" dedi.

Karen daha fazla test için hastaneye gitti ve kanser olduğu yönündeki yıkıcı haberi aldı. "Doktorla görüşmemin sonunda 'Bir dakika, kanser mi oldum' dediğimi hatırlıyorum" dedi. Karen, bir dizi radyoterapiye tabi tutuldu. Daha sonra böbreğini, bağırsaklarının bir kısmını ve devasa büyümeyi almak için 11 saat süren bir ameliyat geçirdi. "İnsanlar bana nasıl anlamadığımı soruyor. İki bebek büyüklüğündeydi" dedi.

Haberin Devamı

"Fakat doktorlarımın da haberi yoktu ve bu konuda onlara danışmıştım."

Karen, nadir kanserler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hikayesini anlatıyor. Avustralya ve Yeni Zelanda Sarkom Derneği'ne (ANZSA) göre nadir kanser türleri, Avustralya'da teşhis edilen tüm kanserlerin yüzde 30'unu oluşturuyor.

Uzun vadeli hayatta kalma oranları zayıf ve Avustralya'daki tüm kanser ölümlerinin yüzde 42'sinden sorumlu.
Karen'a 2017 yılında kanser teşhisi konuldu. O hala vücudunun hastalığı bu kadar uzun süre sakladığı fikriyle mücadele ediyor ve daha fazla büyüme olup olmadığını kontrol etmek için her taramaya girdiğinde aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyor.