DünyaFransa sokakları karıştı

Fransa sokakları karıştı

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası yarı finalinde Fransa’nın Fas’ı 2-0 yenerek elediği maç sonrası herkesin korktuğu olaylar gerçek oldu. Fransa’da yaşayan Faslılar ile Fransa’yı destekleyen taraftarlar arasında çeşitli kentlerde kavga çıktı.

Fransa sokakları karıştı

Montpellier şehrinde Faslı taraftarların arasında kalan Fransa bayraklı bir araç, bayrağın araçtan alınması üzerine 14 yaşında bir çocuğu ezerek ölümüne neden oldu.

Haberin Devamı

Paris’te de olaylar gece boyunca sürdü. Karşılaşmanın son düdüğünün ardından taraftar grupları arasında kavgalar başladı, sokaklar adeta savaş alanına döndü. Polislerin de güçlük çektiği gecede birçok taraftar yaralandı. Belçika’da Brüksel’de ve Hollanda’da Utrecht’te de bazı Faslı taraftarlarla yerel polis arasında kavga çıktı. Maç esnasında oldukça sakin olan Brüksel sokakları maçın bitimiyle doldu. Bu sırada kalabalık arasından bir grup genç ana cadde ortasında ateş yakarak altına havai fişek doldurdu. Patlamaya başlayan havai fişekler etraftaki taraftarlara doğru dağıldı. Bir anda savaş alanına dönen ve hiçbir şeyden habersiz maçtan çıkan kalabalık polisle olay çıkaran grubun arasında kaldı. TOMA’larla tazyikli su sıkan polis ardından göz yaşartıcı gaz kullanarak taraftarları dağıttı.