Dünya FETÖ’nün Pensilvanya kampı önünde protesto

FETÖ’nün Pensilvanya kampı önünde protesto

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

ABD’de Türk toplumu, Pensilvanya eyaletinde bulunan FETÖ kampının önünde gösteri düzenledi. Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) ve Türk Amerikan Birliği Komitesi tarafından organize edilen gösteride, vatandaşlar Türk bayrakları açtı, FETÖ karşıtı sloganlar attı.

FETÖ’nün Pensilvanya kampı önünde protesto

15 Temmuz’daki FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Ömer Halisdemir başta olmak üzere, ellerinde 15 Temmuz şehitlerinin fotoğrafları ve Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in iadesini istedi. TASC adına konuşan Türk iş adamı Murat Güzel, FETÖ’nün sadece Türkiye’nin değil, aynı zamanda ABD’nin de sorunu olduğunu belirterek, “Her geçen gün ABD vatandaşlarının FETÖ hakkındaki endişeleri artmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

FETÖ karşıtı pankart

FETÖ kampı önünde gösteriler devam ederken, TASC tarafından organize edilen ve arkasında pankartlar asılı olan 3 uçak, kampın bulunduğu kasaba üzerinde 3 saat uçarak, halkı FETÖ hakkında bilgilendirdi.Pankartlarda İngilizce “Gülen 251 masum insanın canına kastettiği için aranıyor” ile “Gülen 15 Temmuz’u organize etti” ve “Gülen’i iade et, suçunu itiraf etti” ifadeleri yer aldı. Uçakların uçtuğu anlarda FETÖ kampının Amerikalı korumaları fotoğraf çekerken, güvenlik nizamiyesinden çıkan yüzünü gizleyen bir FETÖ üyesi de elindeki cihazla uçaklara lazer tuttu.