Dünya‘Fayed saldırınca kolunu ısırdım’

‘Fayed saldırınca kolunu ısırdım’

21.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Londra’da lüks Harrods mağazasının eski sahibi olan ve geçen yıl 94 yaşında ölen Mısırlı milyarder Muhammed El Fayed hakkındaki cinsel saldırı şikayetleri giderek artıyor.

‘Fayed saldırınca kolunu ısırdım’

ABD’nin 1980’li yıllarda Londra Büyükelçisi olan Charles Price’ın kızı Melissa Price de mağdurlar arasında olduğunu açıkladı. Melissa Price 1986’da henüz 19 yaşındayken babasıyla annesinin Londra’daki ABD Büyükelçiliği’nde verdiği davette El Fayed ile tanışmış. El Fayed iş teklifiyle kandırıp Paris’e götürdüğü genç kıza önce karada sonra denizde cinsel tacizde bulunmuş. Milyarderin zorlamasıyla gittiği yatında El Fayed’in cinsel saldırısına uğrayan Melissa Price, saldırganı kolundan var gücüyle ısırarak elinden kurtulmuş.

Haberin Devamı

Isırılınca çığlık atmış

Isırılınca çığlık atan El Fayed’in yardımına çalışanları koşarken genç kız da kendini kamaraya kilitlemiş ve gece görevliler tarafından karaya çıkarılmış. Bu sırada ABD’li ve İngiliz görevliler iki gündür kayıp olan Melissa’yı ararken, genç kız Londra’ya gidince dönemin İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher de dahil olayı yetkililere anlatmış. Melissa’nın başka genç kadınlara da tacizde bulunduğunu gördüğü Fayed ise Amerikan elçisine hediye yağdırarak suçunu örtbas etmeye çalışmış. El Fayed’in İngiltere nezdindeki tek cezası, vatandaşlık verilmemesi olmuş.