DünyaEn tehlikeli evlilik!

En tehlikeli evlilik!

07.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

El Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’in oğlu Hamza’nın, 11 Eylül saldırılarının “ana beyni” olarak bilinen Muhammed Atta’nın kızıyla evlendiği öne sürüldü.

En tehlikeli evlilik

İngiliz “The Guardian” gazetesine konuşan Usame bin Ladin’in ailesi, El Kaide liderinin oğlu Hamza bin Ladin’in, evliliğini doğruladı. Muhammed Atta, 11 Eylül 2001 saldırılarında New York’taki Dünya Ticaret Merkezi’nin Kuzey Kulesini yerle bir eden uçağı kullanıyordu. Mısırlı mühendis, 11 Eylül saldırganlarının lideri pozisyonundaydı. Atta’nın kızının adı açıklanmazken, 20’li yaşlarda ve Mısır vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Haberin Devamı

Usame bin Ladin’in anne bir, baba ayrı kardeşleri Ahmed ile Hasan Attas, yeğenleri Hamza için “Atta’nın kızıyla evlendiğini duyduk. Nerede olduğundan emin değiliz, Afganistan’da olabilir. Örgüt içinde liderden sonra iki numaralı adam konumunda olduğunu sanıyoruz” dedi. Daha önce oğul bin Ladin’in Washington, Londra, Paris ve Tel Aviv’e yönelik cihatçı saldırı çağrısında bulunduğuna ilişkin ses kayıtları yayımlanmıştı.

Yazarlar