DünyaDemokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, merakla beklenen yardımcısını seçti

Demokrat Parti'nin başkan adayı Kamala Harris, merakla beklenen yardımcısını seçti

06.08.2024 - 16:04 | Son Güncellenme:

ABD seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan adayı olarak yarışacak Kamala Harris, merakla beklenen yardımcısını seçti. Harris, Minnesota Valisi Tim Walz’u başkan yardımcısı adayı olarak belirledi.

Demokrat Partinin başkan adayı Kamala Harris, merakla beklenen yardımcısını seçti

Associated Press haber ajansı ve CNN International, ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti’nin başkan adayı Kamala Harris'in Minnesota Valisi Tim Walz'i başkan yardımcısı adayı olarak göstereceğini bildirdi.

Haberin Devamı

Harris ve Walz'in, çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerde düzenlenecek yedi mitinge katılması bekleniyor. 59 yaşındaki Harris, Başkan Joe Biden'ın parti baskısı altında başarısız olan yeniden seçilme teklifini sonlandırmasının ardından aday olduğundan beri Demokrat Parti'nin seçim zaferi umutlarını canlandırdı.

Amerikan CBS kanalının yaptırdığı son ankette Harris, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump’ın bir puan önünde görünüyor.

ÇEKİŞMELİ GEÇMESİ BEKLENİYOR

Ankete göre, seçimin çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerde Trump ve Harris başa baş gözüküyor. Başkan Joe Biden seçim yarışındayken yapılan anketlerde, Trump bu eyaletlerde beş puan öndeydi.

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump ise, Ohio Senatörü James David Vance’ı başkan adayı olarak seçmişti.

Haberin Devamı

Trump ve başkan yardımcısı adayı, JD Vance, Harris’in kimi seçeceğinin seçim üzerinde hiçbir etkisi olmayacağını savundu. JD Vance “İnsanlar ilk olarak ya Donald Trump’a veya Kamala Harris’e oy verecek, bu işler böyle oluyor” dedi.