Dünya Dağıstan’da terör

Dağıstan’da terör

24.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Rusya’ya bağlı Dağıstan’da bir sinagog, iki kiliseye ve bir polis kontrol noktasına düzenlenen terör saldırısında 9 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi de yaralandı.

Dağıstan’da terör

Saldırganlardan 4’ü etkisiz hale getirildi.  Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’ndeki Mahaçkale ve Derbent kentlerinde bir sinagog, iki kiliseye ve bir polis kontrol noktasına teröristlerce saldırı düzenlendi. Dağıstan Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, saldırılarda 7’si polis olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiği, 25 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölenler arasında bir rahip olduğu da belirtildi. Bölgeden gelen görüntülerde saldırıya uğrayan sinagogdan ateşlerin yükseldiği görüldü.

Haberin Devamı

Dağıstan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Gayana Garieva da 4 saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Bölgede güvenlik güçleri ile saldırganlar arasındaki çatışmalar gece geç saatlere kadar devam etti. Dağıstan’daki Sergokala köyünün merkezinde de henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar, bir polis aracına ateş açtı. Saldırıda 1 polis yaralandı. Saldırganlar bölgeden araçla kaçtı.

Dağıstan’da art arda düzenlenen saldırıların ardından bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Rusya İçişleri Bakanlığı, İnguşetya, Çeçenistan ve Kabardey Balkar’da da güvenlik önlemlerinin arttırıldığını duyurdu. Rusya Soruşturma Komitesi saldırılarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini, saldırılarla bağlantısı olduğu düşünülen kişilerin tespit edilmesi için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Rusya’nın başkenti Moskova’da “Crocus City Hall” adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Terör saldırısında 144 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.