DünyaCNN International muhabiri anlattı: Kabil'de banka önlerinde silah sesleri duyuluyor

CNN International muhabiri anlattı: Kabil'de banka önlerinde silah sesleri duyuluyor

15.08.2021 - 16:16 | Son Güncellenme:

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban güçleri tarafından artık kuşatılmış durumda. Taliban ve Afganistan hükümeti arasında bir geçiş hükümetinin kurulması için müzakelerin sürdüğü bilgisi var. CNN International muhabiri Nick Paton Walsh Kabil'den son durumu aktardı.

CNN TÜRK'e konuşan CNN International muhabiri Nick Paton Walsh şu ifadelere yer verdi; Gerçekten çok sıradışı bir durum söz konusu şuanda. 20 yıl savaşın ardından eğer gerçekten Taliban lideri Cumhurbaşkanı sarayına girdiyse Kabil'de ve hükümet yetkilileriyle müzakere halindelerse daha önce de müzakereler oldu. Benim kaynaklarım şuanda böyle bir durum olduğunu reddediyor. Ama çok net kanıtlar da var ortada. Gerçekten sıradışı bir durum.

Haberin Devamı

Ve anladığım kadarıyla orada bir geçici hükümet kurulması üzerine görüşmeler yapılıyor. Tam olarak doğrulanan bir şey yok. Çünkü şu anda barışçıl bir şekilde gelip Eşref Gani'ye "Bir kenara çekil" diyemezler kendisi kabul etmedikçe. Ve sorunun temeli bu. Şehrin etrafı sarılmış vaziyette. Bu kesin. Taliban'ın içeri girdiğini görmedik. Daha önceden panik oldu. Bankalar etrafında insanlar para çekmeye çalıştığı için silah sesleri duyduk. Trafik sorunları da var. Kavgalar oluyor. Özellikle havalimanı yakınlarında çok fazla trafik yoğunluğu var. Yani tam anlamıyla kaos ve panik ortamı var.