DünyaBiraz şaşırmıştım, güvenlik önlemlerini güçlü bulmadım

Biraz şaşırmıştım, güvenlik önlemlerini güçlü bulmadım

01.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İran’da uğradı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas lideri İsmail Haniye ile son röportajı yapan gazeteci Kemal Öztürk, katıldığı TV programında o anları anlattı.

Biraz şaşırmıştım, güvenlik önlemlerini güçlü bulmadım

Haniye ile 16 Temmuz’da Katar’ın başkenti Doha’da görüştüğünü ifade eden Öztürk güvenlik önlemlerinin yetersizliğine şaşırdığını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tabi savaş ortamında Haniye ile görüşmek bir gazeteci için çok zor. Dolayısıyla biraz olağanüstü şartlar içerisinde aniden gelişti ve beni bulunduğu yere götürdüler. Ben biraz doğrusu şaşırmıştım biraz, güvenlik önlemlerini çok güçlü bulmadım. Bulunduğu eve girerken bir sokak var, sokağın başında polis aracı vardı. Onu geçtikten sonra 2-3 tane güvenlik görevlisi vardı. Hatırlayınız; 3 çocuğunun ve 4 torununun şehit edildiği haberini aldığı bir salon vardı. O salonda görüştük. 2013’te Gazze’de AA ofisini açtığımızda, Filistin’in sesini dünyaya bu genç adam duyuracak diye bizi tanıtıyordu. Filistin’e AA’nın ofis açmasından dolayı çok mutlu olmuştu. Bugün hâlâ AA Gazze’den yayın yapmaya devam ediyor. Oradan bir tanışıklığımız vardı. O zaman aklıma gelmişti ama Katar’da suikast olmaz diyordum. Güvenlik amaçlı sadece telefonlarımızı aldılar. Ama evin oraya kadar telefonla gitmiştim. O esnada çok yoğun, devlet başkanları arıyor, Gazze’den arayanlar. Kısa bir görüşme yapabildik.”