DünyaBin Ladin’in oğlundan ‘Batı’yı vurun’ çağrısı

Bin Ladin’in oğlundan ‘Batı’yı vurun’ çağrısı

16.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

El Kaide’nin kurucusu Usame bin Ladin’in oğlu Hamza bin Ladin, Batılı ülkelere yönelik saldırı çağrısı yaptı. 20’li yaşlarda olduğu tahmin edilen Bin Ladin’in El Kaide yönetimi tarafından ‘yeni lider’ olarak tanıtılmak istendiği iddia edildi.

Bin Ladin’in oğlundan ‘Batı’yı vurun’ çağrısı

Hamza bin Ladin’in Kabil, Bağdat ve Gazze’de yaşayan kişilere seslenen saldırı çağrısında Washington, Londra, Paris ve Tel Aviv gibi Batılı şehirler adres gösterildi. El Kaide’nin Usame bin Ladin’in ‘gözde oğlu’ olarak bilinen Hamza bin Ladin ile örgütü yeniden canlandırmak istediği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Örgütün, Irak ve Suriye’de etki alanını genişleten IŞİD’in gölgesinde kalmaktan rahatsız olduğu biliniyor. Hamza bin Ladin, 2001 yılında El Cezire tarafından ele geçirilen görüntülerinden sonra ilk kez görüntülendi.

‘Yeni bin Ladin’, video kaydında kendisini ‘demirde dövülmüş’ olarak adlandırarak babası Usame’nin yolunda zafer ve şehitlik peşinden yürüyeceğini açıkladı.

Bin Ladin’in, 2001 yılından sonra ABD’den kaçarken İran’da birkaç yıl boyunca ev hapsinde kaldığı belirtildi. Video mesajı El Kaide lideri Ayman el Zawahiri’nin bir yıl sonra yayınladığı videodan bir gün sonra servis edildi. Usame bin Ladin, 2011 yılında ABD’li askerlerin Pakistan’da düzenlendiği operasyon sonucunda öldürülmüştü. Ladin, 11 Eylül saldırılarının sorumlusu olarak gösteriliyor.

Yazarlar