DünyaBerlin’den Erdoğan’a tepki: Duygusal açıklamaları orantısız

Berlin’den Erdoğan’a tepki: Duygusal açıklamaları orantısız

01.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’u eleştiren sözlerine Almanya’dan tepki geldi

Berlin’den Erdoğan’a tepki: Duygusal açıklamaları orantısız

İstanbul’da açıklama yapan Gauck, “Kendimde hak gördüğüm ve her zaman yaptığım şeyi yaptım. Bunlar bir toplumda tartışılan kritik meselelerle ilgili. Bu dostlar arasında normal bir durum” diye konuştu.

‘Gauck dengeliydi’
Berlin’in de Erdoğan’ın konuşmasından oldukça rahatsız olduğu belirtiliyor. Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth Die Welt gazetesine “Erdoğan’ın duygusal açıklamaları ne içerik olarak ne de ton olarak orantılı. Sadece şaşırıyorum ve kafa sallıyorum” dedi. Roth, Gauck’un Suriyeli mülteciler için gösterilen çabaya saygı duyduğunu belirtmesi, ekonomik ve sosyal canlanmaya vurgu yapmasıyla doğru dengeyi bulduğunu ifade etti. Roth, Gauck’un eleştirilerinin Türk toplumunda yaşanan endişelerle ilgili olduğunu kaydetti.
Almanya Federal Parlamentosu Başkan Yardımcısı Claudia Roth ise “Cumhurbaşkanı’yla gurur duydum, tam bir demokrat ve insan hakları savunucusu gibi davrandı. Erdoğan küfürbaz bir tavırla Cumhurbaşkanı’nı azarlıyor. Bu da açıkça Erdoğan’ın kendi politik tarzındaki terbiye ve demokratik kültür eksikliğini gösteriyor” dedi.