DünyaBen-Gvir bu kez 5 bin yeni gözaltı merkezi için bütçe istedi

Ben-Gvir bu kez 5 bin yeni gözaltı merkezi için bütçe istedi

12.09.2024 - 14:57 | Son Güncellenme:

İsrailli aşırı sağcı bakan Filistinli mahkumların sayısındaki iki kat artışı gerekçe göstererek özel bütçe talep etti, Başbakan Netanyahu'nun da yer aldığı toplantıda büyük bir tartışma çıktı.

Ben-Gvir bu kez 5 bin yeni gözaltı merkezi için bütçe istedi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in 7 Ekim 2023'te Gazze'ye saldırılarının başlangıcından bu yana Filistinli esirlerin sayısının iki katına çıkması nedeniyle 5 bin yeni gözaltı merkezinin inşası için ek bütçe talep ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

İsrailli Ynet sitesinde konuyla ilgili haberde, "Hapishane krizi, savaşın başlangıcından bu yana en hassas güvenlik sorunlarından biri ve hala çözülmedi." ifadelerine yer verildi.

Haberde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun başkanlık ettiği konuyla ilgili toplantıya Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ile Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir'in de katıldığı kaydedildi.

Toplantıda aşırı sağcı bakanlar Smotrich ve Ben-Gvir arasında hakarete varan tartışmalar çıktı, haberde Ulusal Güvenlik Bakanı hapishanelerdeki kriz konusunda birkaç kez uyarıda bulunduğu aktarıldı.

Ben Gvir'in, 5 bin yeni gözaltı merkezi inşa etme planını sunduğu ve proje için özel bir bütçe talep ettiği belirtildi.

İsrail Hapishane İdaresi verilerine göre, Filistinli esirlerin sayısı yaklaşık 10 bine ulaştı. Bu rakam, 7 Ekim'deki saldırıların öncesindeki sayının iki katı.

Haberin Devamı

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti ile Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan ortak açıklamaya göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den beri gözaltına alınan Filistinlilerin sayısı 10 bin 700'e ulaşmıştı.