DünyaAyrı uyuyan ünlü çiftlerin sayısı artıyor! Sensiz geceler

Ayrı uyuyan ünlü çiftlerin sayısı artıyor! Sensiz geceler

11.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ayrı yataklarda uyumak, bir zamanlar evliliğin sallantıda olduğunun bir işareti olarak görülürken, günümüzde “uzun birlikteliğin sırrı” haline geldi.

Ayrı uyuyan ünlü çiftlerin sayısı artıyor Sensiz geceler

Ayrı yatak odalarında uyuma veya bazen ayrı evlerde yaşama fikri son yıllarda popüler hale gelirken, birçok kişi partnerlerine sarılmaktansa uykularına öncelik vermeyi seçtiklerini itiraf ediyor. “Uyku boşanması” adı verilen bu fenomenin, çiftlerin daha iyi dinlenmelerine ve birbirleriyle geçirdikleri zamana daha fazla değer vermelerine yardımcı olarak romantizmi daha güçlü hale getirdiği düşünülüyor.

Haberin Devamı

Horlama, vücut ısısı dengesizliği veya yorgan kavgası gibi sorunlardan kaçınan çiftlerin daha mutlu olduğu belirtiliyor. Nitekim, İngiliz Kraliyet Ailesi’nin birçok üyesinin ve Hollywood yıldızlarının mutlu evliliklerinin sırrının da ayrı uyumaları olduğu ifade ediliyor. İngiltere Kralı Charles ve Kraliçe Camilla’nın, merhum Kraliçe Elizabeth ve eşi Prens Philip’in de birbirlerinden ayrı uyuduğu biliniyor. Müzisyen Benji Madden ile evli olan ABD’li aktris Cameron Diaz da toplumun çiftlerin ayrı odalarda uyumasını normalleştirmesi gerektiğini söylemişti.

Ayrı uyuyan ünlü çiftlerin sayısı artıyor Sensiz geceler

‘Romantizmi taze tutuyor’

Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow, 2018’de evlendiği ikinci eşi, yönetmen Brad Falchuk ile ayrı yatak odalarında uyumalarının faydalarını övdü. Paltrow, ilişki koçunun tavsiyesi üzerine haftanın bazı günleri ayrı evlerde kaldıklarını da açıkladı. Oyuncu bu yöntemin romantizmi taze tuttuğunu, gizemi korumayı sağladığını söyledi. ABD’li oyuncu ve şarkıcı Bette Midler de Martin Von Haselberg ile 40 yıllık evliliğinin sırrının ayrı odalarda uyumak olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Ayrı uyuyan ünlü çiftlerin sayısı artıyor Sensiz geceler