DünyaAvusturya'da çığ: 4 ölü

Avusturya'da çığ: 4 ölü

22.12.2008 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

Avusturyada çığ: 4 ölü

AVUSTURYA'da çığ düşmesi sonucu 4 kişi öldü. Dün ülkenin muhtelif yerlerinde meydana gelen çığ olaylarında ölenlerin tamamının Alplere kayak yapmak için gelen Almanlar olduğu açıklandı.
Avusturya'nın batısındaki, Damüls (Bregenzerwald) ve Riezlern (Kleinwalsertal) bölgelerinde düşen çığın altında kalan 22 yaşlarındaki 2 Alman kayakçı öldü. Snowboard yapan İki Alman gencin de Almanya’nın Konstanz (Baden-Württemberg) bölgesinden geldikleri belirlendi.
Alpler'deki, Fellhorn kasabasındaki kayak merkezinde ise 40 yaşlarında erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırma sonucunda cesedin Almanya'nın Kampten kentinden ehrinden gelen bir turiste ait olduğu anlaşıldı. Talihsiz kayakçının 120 metrelik bir çığ ile birlikte sürüklendiği belirlendi.
Güney Tirol kayak merkezlerinden Dorfertal bölgesinde ise, 49 yaşındaki Alman turist çığ altında kalarak öldü. Önce kaybolduğu belirtilen kayakçıyı kurtarmak için seferber olan ekipler, çığ arama-kurtarmaları için özel eğitilmiş köpekler tarafından çığ altında kalmış cesedine ulaştı. Bölgede çığ tehlikesinin halen sürdüğü belirtilerek kayakçılar uyarılıyor.