DünyaAnkara: ‘Hukuksuz işgal girişimi!’

Ankara: ‘Hukuksuz işgal girişimi!’

02.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye; İsrail’in Lübnan’a yönelik kara saldırısını “hukuksuz işgal girişimi” olarak nitelendirerek, bir an önce sona erdirilmesini istedi.

Ankara: ‘Hukuksuz işgal girişimi’

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, söz konusu saldırının bölge dışı ülkelerin güvenliklerini de hedef aldığı belirtilerek, İsrail’e siyasi destek ve silah sağlayan ülkelere “Bu tehlikeli işgal girişimi sonucunda yeni bir göç dalgasının ortaya çıkması ve tüm dünyada aşırıcıların zemin kazanması kuvvetle muhtemeldir” uyarısı yapıldı. Ankara, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni de uluslararası hukukun gereğini yapmaya davet etti.

Haberin Devamı

İkili tahliye planı

Öte yandan Türkiye; İsrail’in karadan da saldırı başlattığı Lübnan’daki Türk vatandaşlarının deniz ve hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırladı. Türkiye, destek talep eden 20 ülkenin vatandaşlarının tahliyesi için de hazırlık yürütüyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın, muhtemel tahliye kararına ilişkin olarak Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçiliğimizin duyurularını yakından takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.