Dünya‘Amerika için yeni şarkı söyleme zamanı’

‘Amerika için yeni şarkı söyleme zamanı’

27.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

ABD’de 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimine sayılı günler kalırken, Demokrat aday Kamala Harris ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasında kıyasıya bir yarış gerçekleşiyor. İki aday hem mitingler hem de programlara katılarak kararsız seçmeni kendi saflarına çekmeye çalışıyor.

‘Amerika için yeni şarkı söyleme zamanı’

Dünyaca ünlü şarkıcı Beyonce, Harris’in Houston’daki mitingine katılırken, destek çağrısında bulundu. Beyonce, Harris’i “bu ülkenin şu anda gerçekten ihtiyacı olan şey için çabalayan bir kadın” olarak nitelendirdi ve “Amerika için yeni bir şarkı söyleme zamanı” dedi. Newsweek tarafından kısa süre önce yapılan bir ankete katılan Z kuşağı seçmenlerinin yaklaşık yüzde 40’ı, Beyonce’nin desteğini kazanmış bir adaya oy verme olasılıklarının ‘daha yüksek’ ya da ‘önemli ölçüde daha yüksek’ olduğunu söylemişti.

Haberin Devamı

Trump Rogan’da

Donald Trump ise ünlü sunucu Joe Rogan’ın büyük bir dinleyici kitlesi bulunan programına katıldı. Trump burada yaptığı açıklamada, başkanlık dönemindeki en büyük hatasının “kötü ve sadakatsiz” kişileri ataması olduğunu ifade etti. Trump buna örnek olarak John Bolton gibi isimleri gösterdi. Bolton Trump’ı sert biçimde eleştirmiş ve yeni bir döneme karşı çıkmıştı.

‘Amerika için yeni şarkı söyleme zamanı’

Basında Trump korkusu mu?

ABD’de sol liberal çizgisiyle bilinen Washington Post’un (WP), 36 yıl aradan sonra ilk kez başkanlık seçimlerinde herhangi bir adaya destek vermediğini açıklaması büyük ses getirdi. Gazetenin, Kamala Harris’e yönelik destek açıklamaması, gazete sahibi Jeff Bezos’un Donald Trump’tan korktuğu şeklinde yorumlanırken, Amerikan medyasında yer alan ilgili haberlerde ise WP’nin Harris’i desteklemeye çok yakın olduğu ancak Bezos’un bu karara müdahale ettiği ve bu müdahalenin ardından “kimseye destek vermeme” açıklamasının geldiği iddia edildi. Öte yandan New York Times, seçimde Harris’e destek verdiğini açıkladı.