DünyaABD’de 2016 seçimlerinin sürpriz sonucunu bilen şirketten yeni anket

ABD’de 2016 seçimlerinin sürpriz sonucunu bilen şirketten yeni anket

15.10.2024 - 12:28 | Son Güncellenme:

Hillary Clinton’ın neredeyse tüm anketlerde açık ara önde olduğu ABD 2016 seçimlerinin sonucunu doğru öngören TIPP’ten Kamala Harris ve Donald Trump için yeni sonuçlar geldi.

ABD’de 2016 seçimlerinin sürpriz sonucunu bilen şirketten yeni anket

TIPP’in son anketine göre ulusal oy oranlarında ABD Başkan Yardımcısı ve Demokrat Parti adayı Kamala Harris, % 3’lük dar bir oy oranıyla eski Başkan Donald Trump’ın önünde. Anket ve izleme şirketinin 11 Ekim’den 13 Ekim’e kadar online ulaştığı bin 212 olası seçmen ile yapılan görüşmeler sonucu Harris %49, Trump ise %46 oy oranında olduğu görüldü. 

Haberin Devamı

YANILMA PAYI 2.9 PUAN

Bu, şirketin seçimlere son 22 gün kala başlattığı anket serisinin ilk ayağıydı. The Washington Post gazetesinin 2020’de “en doğru çıkan başkanlık anketi” olarak tanımladığı TIPP, yanılma payını artı, eksi 2.9 puan olarak açıkladı. Cumhuriyetçi partiye yakın medya kuruluşu Fox News de IBD/TIPP anketinin Donald Trump’ın seçim zaferini bilen iki anketten biri olarak tanımlamıştı. 

ABD’de 2016 seçimlerinin sürpriz sonucunu bilen şirketten yeni anket

KORKU DİZİSİNE KONU OLMUŞTU

2016 seçim sonuçları, anketlerin tam aksi çıkmasıyla özellikle Hillary Clinton’ı destekleyenleri o kadar şaşırmıştı ki, ünlü korku dizisi American Horror Story’nin de 7’inci sezonunun tamamına konu olmuştu. Seçimler üzerine kurulu bu sezonda, evli bir çift eşini Hillary Clinton yerine “boş oy atmak” olarak nitelendirdiği Yeşil Parti adayına oy atmakla suçlayınca, eşi kendini tüm anketlerin Clinton zaferini gösterdiğini söylüyor ve şehri korkunç palyaçolar terörize etmeye başlıyor.