DünyaABD, Rusya’daki Karabağ toplantısından hamle bekliyor

ABD, Rusya’daki Karabağ toplantısından hamle bekliyor

11.05.2009 - 13:54 | Son Güncellenme:

.

ABD, Rusya’daki Karabağ toplantısından hamle bekliyor

Minsk grubu Eş Başkanı ABD Dışişleri Müsteşar Yardımcısı Matthew Bryza, gelecek ay başında St. Petersburg kentinde Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanları İlham Aliyev ve Serj Sarkisyan arasında yapılacak zirvede Karabağ sürecinde bir hamle sağlanabileceğini söyledi.
Matthew Brizya, Rus medya kuruluşu Echo Moskvi’ye yaptığı açıklamalarda “Azerbaycan ve Ermenistan Cumhurbaşkanlarının St Petersburg’da gerçekleştireceği toplantıda Karabağ sonununa ilişkin müzakerelerde bir hamle sağlanabilirö dedi.
İki ülkenin yapacağı daha çok işi olduğunu, adım adım hareket ettiğini belirtirten Bryza, “Bir ay içerisinde St. Petersburg’da biraraya geldiklerinde bir dönüş noktasının sağlanabileceğini umuyorumö dedi.
Son bir yılda dört defa biraraya gelen Aliyev ve Sarkisyan’ın, 7 Mayıs’ta Prag’daki ABD Büyükelçiliğinde düzenlenen zirvede kayda değer bir ilerleme sağladığı bildirilmişti.
Diğer eş başkanları Rusya ve Fransa ile birlikte Minsk sürecini yürüten Bryza, ABD’nin Karabağ sorunun çözümü için “kendi geleceği belirleme hakkı, toprak bütünlüğü ve güce başvurulmamasıö ilkeleri temelinde bir denge sağlanması yolundaki görüşünü yineledi.