14.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:
Seyhan Akıncı
Kilimanjaro’unn ev sahipliğinde düzenlenen “Songtail” atölyesiyle katılımcılar ev partilerinde herkesin hoşuna gidebilecek farklı müzik listeleri ve lezzetlerle ilgili ipuçlarına sahip olacak. DJ Aytun Çırkın’ın katılımcılara temel DJ’lik bilgilerini göstereceği atölye çalışmasında katılımcılar, DJ kabinine geçip birebir uygulama fırsatı da yakalayacak. Kilimanjaro’nun şefi Rüştü Öztürk ve DJ Aytun’dan parti sahiplerinin işine yarayacak ipuçlarını aldık.
Ev partilerine özel müzik ve lezzet atölyesinden bahsedebilir misiniz?
DJ Aytun: Menümüz, ambiyansımız ve müziklerimiz misafirlerimize sunduğumuz deneyimin birer parçası. Tüm bu unsurların Kilimanjaro’nun özünü yansıtması ve birbirini tamamlaması bizim için çok önemli. Bunun bir parçası olarak hem lezzetlerimizi hem de müziklerimizi; bunları hazırlarken dikkat edilecek püf noktaları misafirlerimizle paylaşmak istedik. “Songtail” Müzik & Lezzet Atölyesi” fikri de buradan çıktı.
Atölye kapsamında katılımcılara, ev partilerinde veya arkadaş buluşmalarında herkesin hoşuna gidecek farklı müzik listeleri ve lezzetlerle ilgili ipuçları veriyoruz. Ayrıca son zamanlarda herkesin ilgi odağı olan mobil DJ’likle ilgili bilgiler veriyoruz. Tadım atölyesinde katılımcıların kendi evlerinde birebir hazırlayabileceği içecek reçetelerini birlikte hazırlıyor, aynı zamanda müzik türlerinin lezzetlerle uyuşmasıyla ilgili bilgiler paylaşıyoruz.
Müziğin ve lezzetin uyumunun odakta olduğu bir evde yeni yıl partisinde şef ne gibi lezzetler önerir?
Şef Rüştü Öztürk: Yılbaşı akşamında genellikle hareketli müzikler tercih edildiğinden tek lokmalık lezzetler tüketmeyi tercih edilmelidir. Tek lokmalıklardan kastımız mini tartoletler, mini wraplar gibi gerektiğinde ayakta da rahatlıkla tüketilebilecek lezzetler olması. Sunacağınız yemeklere eşlik edecek içeceklerin olması da tadım deneyimini kuvvetlendirecek unsurlardan biri elbette ki.
Yeni yıl partisinden ayrılırken şişkinlik rahatsızlık hissetmemek için masada ne tür sağlıklı seçenekler olmalı?
Şef Rüştü Öztürk: Öncelikle ağır, yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Bu nedenle bir kokteyl havasında partiyi geçirmenin çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Bu bağlamda krudite dediğimiz çıtır sebzeler, mini sebzeli kişler, kuru etli kanepeler tercih edilmeli. Ek olarak mini tahıl salataları ortama farklı bir lezzet katabilir. Örneğin avokadolu kinoa salatası, bal kabaklı pancarlı siyez bulguru salatası gibi doyurucu ürünler seçilebilir. Et, tavuk, balık gibi ürünler tüketilmek istenirse az yağlı mevsime uygun ve taze ürünler olmalı ve en uygun pişirme yöntemi uygulanmalıdır. Örneğin hindiyi fırında pişirmek ya da az yağda kızartmak yerine önce bol sebzeli suda haşlayıp, daha sonra sebzeler ile fırınlanarak hazırlanabilir.
Calamar carbonara (1-2 kişi için)
Malzemeler
200 gram ince doğranmış kalamarlar
50 gram küp doğranmış çemensiz pastırma
10 gram ince doğranmış fesleğen
100 ml krema
Zeytinyağı
Tereyağı
Karabiber
Malzemeler
280 gram bitter çikolata
400 gram tereyağı
7 yumurta
450 gram esmer şeker
7 gram vanilya tozu
160 gr un
15 gram kabartma tozu
140 gram beyaz çikolata
140 gram sütlü çikolata
1 gram tuz
Hazırlanışı
Bitter çikolata ile tereyağı benmari usulü eritilir.
Yumurta ve esmer şeker mikserde iyice kabartılır.
Bu iki ayrı karışım birleştirilerek, spatula yardımıyla karıştırılırken diğer tüm malzemeler de bu karışıma ilave edilir.
Derin tepsiye yağlı kağıt serilir ve karışım tepsiye eşit şekilde dökülür.
Karışım 160 derecelik fırında 40 dakika pişirmeye bırakılır ve sonrasında ortaya çıkan kek, küçük parçalara kesilerek servis edilir.