CumartesiYeni yıla lezzetli başlangıçlar

Yeni yıla lezzetli başlangıçlar

26.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

En özel günlerden yılbaşı yaklaşıyor. O gece kurulacak sofraların ardından içilecek çay ve kahvelere eşlik edecek iki özel lezzeti paylaşıyorum sizinle bu hafta...

Yeni yıla lezzetli başlangıçlar

BİR TABAK

Coco star

Haberin Devamı

MALZEMELER (10-15 adet)

-2 su bardağı Hindistan cevizi (toz)

-1/2 su bardağı orman meyvesi

-1/2 su bardağı pudra şekeri

-100 gr beyaz çikolata

Hazırlanışı

-Hindistan cevizini, orman meyvesini ve pudra şekerini karıştırıp yoğurun. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Soğuması için bekletin.

-Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan coco star’ların alt tarafını çikolataya batırın. Pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Buzdolabında çikolata donana kadar bekletip servis yapın.

Yılbaşı kurabiyesi

Hazırlanışı

-Bir kapta yumurta ve esmer şekeri çırpın. Tereyağını ekleyip karıştırın, ardından unu ve diğer malzemeleri de kaba katın. Tüm malzemeyi yoğurun.

-Hamuru tezgahta düzgün şekilde açın. Yılbaşına özel şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. 160 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. İsteğe göre pudra şekeriyle süsleyerek ya da şeker hamuruyla kaplayarak servis edin.

Haberin Devamı

MALZEMELER (20-25 adet)

-3.5 su bardağı un -220 gr tereyağı -1 yumurta -1.5 su bardağı esmer şeker -2 çay kaşığı zencefil -1 çay kaşığı karanfil -3 çay kaşığı kakao -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı muskat -1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için

-Pudra şekeri -Şeker hamuru

BİR BARDAK

Kahveseverlerin yılbaşı gibi özel günlerde kahvenin yerine tercih edebilecekleri bir kokteyl

Cucaracha

Hazırlanışı

Kahlua’nın üzerine tekila dökülerek hazırlanır. Daha güzel bir tat yakalamak için kadehin ağzını önce limon suyuna sonra şekere batırıp içebilirsiniz.

MALZEMELER

-2 cl Kahlua kahve likörü

-2 cl tekila

Yanında ne yemeli?
Ben bu kokteyle her zaman tiramisuyu yakıştırıyorum.