26.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:
BİR TABAK BİR BARDAK - Eyüp Kemal Sevinç - Cevat Yıldırım
BİR TABAK
Coco star
MALZEMELER (10-15 adet)
-2 su bardağı Hindistan cevizi (toz)
-1/2 su bardağı orman meyvesi
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-100 gr beyaz çikolata
Hazırlanışı
-Hindistan cevizini, orman meyvesini ve pudra şekerini karıştırıp yoğurun. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Soğuması için bekletin.
-Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan coco star’ların alt tarafını çikolataya batırın. Pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye yerleştirin. Buzdolabında çikolata donana kadar bekletip servis yapın.
Yılbaşı kurabiyesi
Hazırlanışı
-Bir kapta yumurta ve esmer şekeri çırpın. Tereyağını ekleyip karıştırın, ardından unu ve diğer malzemeleri de kaba katın. Tüm malzemeyi yoğurun.
-Hamuru tezgahta düzgün şekilde açın. Yılbaşına özel şekilli kurabiye kalıplarıyla kesin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. 160 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin. İsteğe göre pudra şekeriyle süsleyerek ya da şeker hamuruyla kaplayarak servis edin.
MALZEMELER (20-25 adet)
-3.5 su bardağı un -220 gr tereyağı -1 yumurta -1.5 su bardağı esmer şeker -2 çay kaşığı zencefil -1 çay kaşığı karanfil -3 çay kaşığı kakao -1 çay kaşığı kabartma tozu -1 çay kaşığı muskat -1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için
-Pudra şekeri -Şeker hamuru
BİR BARDAK
Kahveseverlerin yılbaşı gibi özel günlerde kahvenin yerine tercih edebilecekleri bir kokteyl
Cucaracha
Hazırlanışı
Kahlua’nın üzerine tekila dökülerek hazırlanır. Daha güzel bir tat yakalamak için kadehin ağzını önce limon suyuna sonra şekere batırıp içebilirsiniz.
MALZEMELER
-2 cl Kahlua kahve likörü
-2 cl tekila