CumartesiSerotonin kaynağı mekanlar

Serotonin kaynağı mekanlar

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu soğuk kış günlerinde sıcak içecekler eşliğinde minik bir tatlıya hayır diyemeyenler için iştah kabartan Fransız patisserie’lerinin İstanbul’daki temsilcilerinden örnekler seçtik...

Serotonin kaynağı mekanlar

Diyet listelerinin düşmanı olsa da tatlının verdiği haz tartışılmaz bir gerçek. “Bir parçacık serotininin kimseye zararı olmaz” bahanesiyle tırtıkladığımız tatlılar, pek çoğumuzun vazgeçilmezleridir. Her ülkenin mutfak kültüründe yeri bir başkadır bu mutluluk aşılayan tariflerin ama yıldızları en çok Fransız mutfağında parlar. Creme brulee’den makarona uzanan zengin seçkisiyle iştah kabartan, pastacılığı tüm dünyaya öğretmiş bir kültürdür Fransız mutfağı. Sizin için bu tatlı kültürünün İstanbul’daki temsilcilerinden örnekler derledik...

Haberin Devamı

Kahve kokulu pastane

Genişmasaları, şık bardakları, kumaş peçeteleri ve açık tezgahıyla Pastel İstanbul, Bebek sahilinin gizli kalmış hazinelerinden. Pastel misafirlerini etrafa yayılmış enfes bir kahve kokusuyla karşılıyor. Örnek bir Fransız pastanesi diyebileceğimiz mekanda her şey günlük olarak hazırlanıyor. Tarifler ise mekanın hem sahibi hem de şefi Yasemin Aral’ın ellerinden çıkıyor. Zencefilli pannacotta, limonlu cheesecake, çilekli dacquoise, çikolatalı mousse Aral’ın öne çıkan tariflerinden birkaçı. Pastel, Boğaz’da yapılacak bir yürüyüşü tatlılıkla bitirmek isteyenler için güzel bir seçenek.

100 yıllık bir mekan

PeraPalace’taki Patisserie de Pera patisserie kültürünün Türkiye’deki ilk temsilcilerinden. 100 yılı aşkın süredir misafirlerini görkemli atmosferi ve eşsiz lezzetleriyle büyülüyor. Kristal bardakları, gümüş çatal bıçak takımları, zarif porselenleri, dantel peçeteleriyle çay saatinin vazgeçilmez mekanları arasında. Şimdilerde dokusunu kaybetmeden dekorasyonunu yenilemiş bir şekilde misafirlerini karşılayan mekanın en beğenilen lezzetleri arasında opera kek, Paris Brest, makaron gibi Fransız lezzetleri var.

Haberin Devamı

İyi bir tatlı için değer

FIveO’Clock iyi bir tatlı uğruna biraz yol yapmaya üşenmeyecekler için ideal bir adres. Beykoz’da, Acarkent’in içinde. Daha önce düzenledikleri zarif davetlerden aşina olabileceğiniz Five O’Clock ekibinin en az hazırladıkları sofralar kadar zevkli dekore edilmiş bir mekanı var. Mekanda gün içinde bile sürekli değişiklik gösteren pastalardan muffinlere, cheesecake’lerden tartlara uzanan geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor.

Özel siparişler için ideal

Nişantaşı, Şakayık Sokak’ta konumlanmış Canella Bakery. Aslında davet ve toplantılar için özel siparişle çalışan mekan, kapısına gelenleri de geri çevirmiyor. Desenli taş zemini, duvarları kaplayan aynaları ve açık tezgahıyla mekan, Nişantaşı’nda geçirilen bir alışveriş günü sonrası kısa bir ziyareti hak ediyor. Menüden çilekli milföy ve beyaz çikolatalı brownie öne çıkıyor. Canella keyif yaparken daha az kalori almayı tercih eden müşterilerine kepekli ürünler sunuyor

Haberin Devamı

Sadece 19 kişilik

DidemŞenol Tiryakioğlu’nun açtığı Gram, Meşrutiyet Caddesi üzerinde, sadece 19 kişinin sığdığı küçücük mekan. Sabahın erken saatlerinden itibaren vitrine yerleştirilen tatlı ve atıştırmalıklarla önünden geçenlerin iştahını kabartıyor. Çilekli tart, karadut trifle ve fesleğen brioche, bu davetkar vitrinin öne çıkan lezzetlerinden birkaçı. Menü mevsime göre değişiyor elbette fakat kalıcı tatlılardan en çok tercih edilenler arasında dev beze, brownie, bread pudding yer alıyor.