CumartesiŞehirde neler oluyor?

Şehirde neler oluyor?

09.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da çocuklar için yeni atölyeler ve etkinlik merkezleri açıldı. Bunlar seramik yapımından oyun atölyelerine kadar pek çok faaliyet gerçekleştiriyor. Ebeveynler için düzenlenen eğitim çalışmalarını da ajandanıza not edebilirsiniz

Şehirde neler oluyor

Fikirler atölyeye dönüşüyor

Şehirde neler oluyor

Girişimci iki annenin kurduğu Fikir Terapisi bize ve çocuklarımıza sunduğu gezici atölyeler, konuşma partileri, tadım, kişisel gelişim ve çocuk aktiviteleriyle yeni şeyler öğrenirken keyifli vakit geçirmemize imkan tanıyor. Fikir Terapisi kendi işinde uzman eğitmenlerle, küçük gruplara tüm ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir ortamda, lezzetli ikramlar eşliğinde yeni deneyimler edinebileceğimiz birkaç saat sunuyor. Drama, ebru atölyeleriyle yabancı dili geliştirmek için yaptıkları konuşma partileri beğendiklerim arasında (fikirterapisi.com).

Haberin Devamı

Anne-babalar da okullu oluyor
- Bugün Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde saat 9:30-17:00 arasında konusunda uzman pek çok anneyle gerçekleşecek söyleşilerin moderatörlüğünü Ceyda Düvenci yapacak. Ben de saat 11.45’te çocukla seyahat konusunda tecrübelerimi paylaşacağım. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinliğe kayıt olmak için Philips Avent internet ya da Facebook sayfasındaki formu doldurmanız yeterli.
- İstanbul Modern Sanat Müzesi beş oturumluk bir seminer dizisi organize ediyor. “Çocuğu ile Büyüyenler” seminerleri yaratıcılığın çocuk gelişimindeki önemine odaklanıp anne-babalara bir yol haritası çıkarıyor. Yankı Yazgan’ın vereceği “Bir Düşünme Biçimi Olarak Yaratıcılık ve Esnek Düşünme” semineri bugün başlıyor. Detaylı bilgi için: (0212) 334 73 34-84 ve egitim@istanbulmodern.org.
- Montessori ve Kaynaştırma Eğitimini Geliştirme Derneği, Psikolog Nilüfer Devecigil’le bugün saat 13.00’te Erenköy’deki Küçük Kara Balık Çocuk Evi’nde “Akran Zorbalığı” seminerini düzenliyor. (Kayıt@montossori.org.tr).

Haberin Devamı

Bebek bekleyenler buraya!
Yazılarımda emzirme konusunda danıştığım emzirme eğitmeni ve hemşire Esra Ertuğrul, hamilelikten itibaren annelerin danışmanlık alabilecekleri, seminerlere katılabilecekleri ve güzel vakit geçirebilecekleri Bebeimgeliyor Anne Bebek Eğitim Merkezi’ni 1 Nisan’da Bostancı’da açtı. Ertuğrul’un yanı sıra farklı alanlarda uzman eğitmenler bebek beslenmesi, emzirme, ek gıdaya geçiş, hamile ve anne bebek yogası ve nefes atölyeleri gibi farklı eğitimler verecekler. Bunlara ek olarak anne buluşmaları, emzirme destek toplantıları, lohusa annelerle dayanışma toplantıları, bebeklerle tadım atölyeleri de yapılacak olan merkez büyük bir ihtiyacı giderecek (bebeimgeliyor.com).

Minik eller seramik yapıyor

Şehirde neler oluyor

Atölye Bimono, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi’ni dereceyle bitirmiş iki seramik sanatçısı tarafından kurulmuş çok yönlü bir sanat atölyesi. Atölye Bimono’da Seda Sözeri ile Nazlı Karadağ ortak ve bireysel sanat çalışmalarını sürdürürken, seramikle tanışmak isteyen her yaştan ziyaretçiye de kapılarını açıyor.
Farklı yaş gruplarına uygun olarak hazırlanan günübirlik atölyelerin yanı sıra daimi kurslar ve ailece katılabileceğiniz programlar da düzenleniyor. Seramik çamuruyla oynamak çocukların motor gelişimi dışında el ve göz koordinasyonuna da destek oluyor. Çocuğunuzla birlikte seramik yapabilir, dilerseniz arkadaşlarınızla kendinize özel bir atölye düzenleyebilirsiniz (bimono.com).

Haberin Devamı

Şehirde neler oluyor
Hassas anneler buluşuyor
Zekeriyaköy’deki Hassas Anne Etkinlik Merkezi’nin kurucusu Ece Kumkale, ikinci şubesini Koşuyolu’nda açtı. Çocukların duyusal gelişimleri için faydalı materyaller, oyuncaklar ve duyusal odaların bulunduğu mekanda annelerin de güzel zaman geçirmesi için çeşitli etkinlikler yapılıyor. Atölye merkezinde 5 yaşındaki çocuklar için gerçekleştirilen duyusal oyun atölyelerinde her hafta farklı bir tema işleniyor. 5-10 yaş grubundaki çocuklar için de bilimsel deney atölyeleri düzenleniyor. Koşuyolu’ndaki merkez, doğum günü partilerine, aile bilgilendirme semineri ve eğitimlerine de ev sahipliği yapacak (hassasanne.com).