CumartesiPortakallı ördek kadar özen gösterilen burgerler

Portakallı ördek kadar özen gösterilen burgerler

15.02.2008 - 00:00 | Son Güncellenme:

Burger Bar hamburgere bir fark getirme iddiasında. Kişiye özel soslarla hazırlanan hamburgerlerin tüm malzemelerini mekanın ortakları Ceki Batı, Orkun Kurucu ve Cem Kardeş seçiyor. Ekmekler burada pişiriliyor. Kurucu "Bir hamburgere portakallı ördek kadar özen gösteriyoruz" diyor

Portakallı ördek kadar özen gösterilen burgerler

axcum031.jpg Mekan sahiplerinin önceden de yeme-içme sektöründe deneyimleri var. İstanbul'da gece kulüpleri Crystal ve Dixie's'i işletmiş olan Ceki Batı, 25 yıl yaşadığı Amerika'da da restoran açan ve kendi de yemek yapan biri. Orkun Kurucu ise Nişantaşı'ndaki Leea'yı, Bodrum ve Uludağ'daki Wookie's'i işletmiş. Ancak zamanla, Liman Restoran'da özel geceler organize eden Cem Kardeş gibi hepsi "gece hayatından emekli olmak" istemiş. Üç ay önce Reşitpaşa'da İMKB'nin yakınında açılan Burger Bar, iki katlı beyaz ahşap binası, tahta masaları ve kırmızı minderleri ile hamburger satan fast food mekanlarından farklılaşıyor. Burger Bar'ı "paket servisin de yapıldığı bir restoran" olarak tanımlayan üç ortak; Ceki Batı, Orkun Kurucu ve Cem Kardeş her müşteriye seçecekleri sos ve malzemeyle kendi hamburgerini yaratma imkanı sunuyor. Donmuş, hazır hiçbir ürünün kullanılmadığı restoranda hamburger ekmeği dahil olmak üzere tüm sos ve köfteler aşçılar tarafından hazırlanıyor. Eski dost olan üç ortağın da yemek merakı, bir süre hamburgerin merkezi olan Amerika'da bulunmuş olmaları ve daha "sakin" bir hayatı seçmeleri onları Burger Bar'ı açmaya teşvik etmiş. Orkun Kurucu "Bizimki belki bir çılgınlık. Çünkü restoran mantığıyla hamburger yapıyoruz" diyor. "En iyi ve pahalı markaları kullanıyoruz. Amerika'da ve Avrupa'da bile bu kadar iyisini bulmanız zor. Bir hamburgere portakallı ördek kadar özen gösteriyoruz. İçinde hiçbir katkı malzemesi yok. Eti antrikottan yapıyoruz."Ceki Batı ise "Her hamburger kendine özel. Bizde kullanılan soslar bile Amerikan formülleriyle yapılıyor. Jack Daniel's viskisiyle yapılan hamburger sosu en çok tercih edilenlerden" diye konuşuyor. Diğer favori soslar yapımı üç saate yakın süren acı barbekü sosu ile tatlı turşu ve mayonez bazlı "relish sos". "Jack Daniel's viskisiyle hamburger sosu yapılıyor" Üç mini burger ve kibrit patatesten oluşan mini burger kutusunun yanı sıra dana beykınlı çizburger ve steak'li peynirli sandviç, değişik soslarla hazırlanan ve müşterilerin en çok talep ettiği seçenekler arasında. Et yemeyen müşterilerin tercihi ise pita içinde nohut köfteleri ve özel sosla hazırlanan bir Lübnan yemeği olan falafel sandviç.Burger Bar'da Meksika tatlarını bulmak da mümkün. Ceki Batı'nın 17 baharat kullanarak hazırladığı Chili kasesi bunlardan biri. Etli, acı bir Meksika fasulyesi olan yemek 3,5 saatte pişiriliyor. Mönünün zamanla sebze ve tavuk burgerlerle genişleyeceğini ifade eden ortaklar, diyet yapanlara da çıtır tavuk, tonbalığı veya ızgara bonfileyle yapılan salatalarını sunuyorlar. 17 baharatlı Meksika yemeği Amerikan Başkonsolosluğu'na yakın oluşlarından yabancı müşterilerin de hamburgerlerini çok beğendiğini belirten Orkun Kurucu restoranı yeni açtıklarında başlarına gelen ilginç bir olayı anlatıyor: "Kendi ayağıyla gelen ilk müşterilerimiz fıkradaki gibiydi: Biri İngiliz, biri Amerikalı, biri Fransız, biri Rus dört kız geldi. Hamburger ısmarladılar ve hepsi bu lezzeti kendi ülkelerinde dahi bulamadıklarını ifade ettiler." "Yabancılar da çok beğeniyor" Burger ve salataların fiyatları 9,5 ile 14 YTL arasında değişiyor. Tercihe göre burgerlere eklenecek soğan, sote mantar, zeytin, jalapeno biberi ve turşu gibi malzemeler fiyata dahil. Ekstra soslardan olan rokfor, Cafe de Paris, Jack Daniel's, chili ve ekstra dana beykın soslarının fiyatları ise 1,5 ile 3 YTL arasında değişiyor. Burger ve salata fiyatları