Cumartesiİtalyan lezzetleri yeni adresinde

İtalyan lezzetleri yeni adresinde

22.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

20 yıldır Etiler’de İtalyan mutfağına özgü lezzetler sunan Da Mario restoran yeni şubesini bir ay önce Kalamış’ta açtı

İtalyan lezzetleri yeni adresinde

Da Mario, yaklaşık 20 yıldır Etiler’deki yerinde sunduğu İtalyan lezzetlerini Kalamış’a da taşıdı. İtalya denince akla gelen incecik pizzaları, deniz mahsullü spagettileri, rizotto ve fazlasını Wyndham İstanbul Kalamış Marina Hotel’in
arkasında bir ay önce açılan bu restoranda yiyebilirsiniz. Yemeklerin yanında ya da tek alabileceğiniz meyve püreli özel kokteyller
ve İtalyanların meşhur tatlısı tiramisu da menüde en sık tercih edilen tatlardan.

Safranlı rizotto kek topları, fırında domates çorbası
Sadece İtalyan mutfağından örnekler sunan Da Mario, Kalamış’taki restoranda da bu konsepti koruyor. Menüde öne çıkan seçenekler başlangıç olarak sunulan Burrata peynirli, domates, taze fasulye ve pesto soslu hafif atıştırmalık “Burrata can pomodri
e fagiolini”, fırınlanmış domates çorbası, ana yemeklerde hardal sos, karışık ızgara sebze ile servis edilen dana kaburga “Fracosta di manzo con verdure ai ferri”, sarımsak, zeytinyağı ve biberle panelenmiş ızgara dana bonfile “Arrosto alla palermitana”. Rizotto ve deniz mahsullerini sevenler için restoranda içi yahni dana eti ve bezelye ile doldurulmuş, safranlı çıtır rizotto kek topları “arangini”nin yanı sıra levrek, kalamar, karides ve midye ile hazırlanan “Risotto ai frutti di mare” var.
İtalyanların olmazsa olmazı pizza ve spagetti arasında en çok tercih edilen ise mozzarella, ince dilim parmesan, roka ve bresaola ile yapılan “Valtellina pizza” ile karides, domates ve fesleğenle hazırlanan linguini.

Meyve püreli kokteyl
Yemek sonrasında tatlı bir şey yemek isteyenler tiramisu ya da ricotta peynirli, çikolatalı kek ve meyve şekerli “Cassata e cannolo”yu deneyebilir. 100’e yakın İtalyan şarabının olduğu restoran kavının yanı sıra bar bölümünde müşterilere çeşitli kokteyller hazırlanabiliyor. Her dönem farklı bir meyvenin püre haline getirilip martini eklenmesiyle hazırlanan Rossini kokteylinin bu ayki meyvesi ise çilek. Mekanda yemek fiyatları kişi başı
20-70 lira arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Dekorasyonda da İtalyan esintisi var

Kalamış’taki Da Mario’ya bembeyaz örtülü masalar, lacivert sandalyelerle dolu yarı kapalı bir alandan giriş yapılıyor. Deniz havası almak, Kalamış’ın tadını tam çıkartmak isterseniz girişteki bu bölüm ideal. Bu kısmı geçip içeriye girdiğinizde ise yine beyaz örtülü masaların yanı sıra bir bar bölümü
ile kalabalık gruplar için tasarlanan geniş localar karşınıza çıkıyor.
10 kişilik bir grubun oturabileceği localarda rahatlık ön planda tutularak kadife ve yumuşak minderler ile minik aydınlatmalar kullanılmış. Mekanın içinde diğer ilgi çekenler ise duvarlardaki koyu ahşap dekorlar, yerlerdeki mozaik taşlar, minik abajurlar ile minyatür heykeller. İtalyan filmlerinde görmeye alışık olduğumuz restoranlar gibi bir hava yaratılan mekanın dekorasyonunu Autoban Mimarlık hazırlamış.