Cumartesiİstanbul kahve kokacak

İstanbul kahve kokacak

20.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Coffee Festival, 25-28 Aralık tarihleri arasında Karaköy’deki Galata Rum Okulu’nda kahve severleri bir araya getirecek

İstanbul kahve kokacak

Kahve konusunda son yıllarda büyük bir çeşitlenmeye tanık olduk. İthal yeni çekirdekler ve yeni tanıştığımız demleme yöntemleri daha kaliteli kahve talebini canlandırdı ve arka arkaya uzmanlaşmış yeni mekanlar açıldı.

Profesyonellerin ellerinden kahveler
İşte neredeyse herkesin iyi kahveden anladığı bu dönemde “İstanbul buram buram kahve kokacak!” sloganıyla yola çıkan ve bu yıl ilk defa gerçekleşecek İstanbul Coffee Festival, popüler hale gelen üçüncü dalga kahve akımının yaşam kültürünü
25-28 Aralık tarihlerinde Karaköy’deki Galata Rum Okulu’nda kahve severlerle buluşturacak.
Festivalde dünyanın farklı bölgelerinin kahvelerini tadabilir, profesyonel baristaların gerçekleştireceği gösteri ve sunumları izleyebilirsiniz. Kavurma ve tatma yöntemlerinin öğretileceği atölye çalışmalarının yanı sıra evde kahve yapımının gösterileceği, katılımcıların sektörün uzmanları ile bir araya gelebilecekleri seminerler de düzenlenecek. Festival izleyicileri için sergi ve konser gibi etkinlikler olacak. Yılbaşı gecesi konuklarına farklı bir kahve ikram etmek isteyenler festival alanında alışveriş yapabilecek.
Beş farklı kategoriden oluşan Scae Türkiye Kahve Şampiyonası’nın da düzenleneceği festivalde birinciler dünya şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edebilecekler.
Festivalin program biletlerine Biletix'ten ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Kimler katılıyor?

Festivalde Coffee Sapiens, Kronotrop, MOC, Caffe Nero, Starbucks, Kahve Dünyası, Heisenberg Coffee&Roastery gibi yerli ve yabancı nitelikli kahve dükkanları ile Petra, Oreo, Nespresso, Toblerone gibi özel kahve ve yiyecek markaları olacak. Kahve eğitim merkezi İstanbul Kahve Akademisi ve Arzum Okka, La Marzocco gibi kahve makinesi üreticileri de katılımcılar arasında.